Valitse Tokaji-viinit aperitiiviksi tai jälkiruokapöytään – maista nämä!

Tokaji-viinit ovat Unkarin tunnetuimpia kansallisaarteita. Omintakeiset viinit sopivat erinomaisesti jälkiruoaksi tai aperitiiviksi, mutta ne ovat myös ruokapöydän moniottelijoita ja sopivat myös suolaisille ruoille. Rypälelajike ja makeusaste määrittelevät viinin käyttötarkoituksen.
Nyt suunnataan Iberian niemimaalle! Espanjalaiset valkkarit valloittavat

Espanja tarjoaa kiinnostavia valkoviinejä. Etenkin maan omat lajikkeet ovat tutustumisen arvoisia.
Chablis-faktat haltuun ja 3 x valkoviinivinkki kevääseen

On olemassa chardonnayta ja chardonnayta – ja sitten on chablis. Mineraalinen, viileän elegantti ja hillitty valkoviinien kuningatar Ranskasta.
Chardonnay on jälleen trendikäs – Näin valitset sille täydellisen makuparin!

Vuosien chardonnay-välttelyn jälkeen kelkka on kääntynyt ja tammitettu chardonnay on jälleen ihanaa herkkua ja maistuu mitä erinomaisemmin erilaisten ruokien kanssa.
Myrsky kuohuviinilasissa – cava vai corpinnat?

DO Cava on natissut liitoksissaan jo jonkin aikaa. Mutta mikä on cavasta eronneiden huipputilojen perustama oma Corpinnat-luokitus?
Franciacorta: Kupliva nousija

Pohjoisitalialainen Franciacortan alue tuottaa yhä enemmän kiinnostavia ja korkealaatuisia kuohuviinejä. Alueella satsataan nyt erityisesti luomuviljelyyn.
Kuplasanastoa – ota talteen kuohuvien ABC!

Osaatko käyttää kuohuviinitermejä oikein ja oikeassa paikassa? Virkistä muistiasi näillä termeillä ja opi uutta kuohuvista!
Mikä magnum-pullossa viehättää?

Trenditietoiset viinikauppiaat ja ravintoloitsijat haalivat magnum-pulloihin pullotettuja viinejä, sillä kysyntä kasvaa koko ajan. Magnum-pullo nostaa tunnelman häissä ja juhlissa; se on juhlava, erottuva ja antelias. Talon viinien tarjoaminen laseittain magnumista kertoo sommelierin intohimosta ja osaamisesta. Markkina on kasvussa, mutta myös muutoksessa.
Pinot Meunier on muutakin kuin samppanjan kolmas pyörä

Pinot Meunier on yksi yleisimmin samppanjassa käytetyistä rypäleistä Chardonnayn ja Pinot Noirin lisäksi. Se tuo samppanjaan nuorta hedelmällisyyttä, täyteläisyyttä ja runsautta.
Viinin valmistus: Tarhalta tynnyriin osa 7/7

Tarhalta tynnyriin on Viinilehden juttusarja, jossa tutustumme viininteon saloihin. Hyppää kyytiin ja seuraa rypäleen matkaa tarhalta pulloon.
7 x vinkki kuohuviinin tarjoiluun

Tiedätkö miten kuohuviini tarjoillaan oikeaoppisesti? Kuohuviinin tarjoilu ei ole vaikeaa, kunhan muistat tärkeimmän – eli oikeaoppisen viilennyksen. Näillä vinkeillä tarjoilet kulpajuomat oikein ja tuot tarjoiluun näyttävyyttä.
Samppanja vai sittenkin kuohuviini? Testaa nämä kuohuviinit samppanjan sijaan

Samppanjoiden maailmanlaajuinen suosion kasvu on nostanut niiden hintoja entistä korkeammalle. Kuohuviinien yleinen kulutuksen kasvu on puolestaan nostanut samppanjoiden haastajiksi laadukkaita, muualla kuin Ranskan Champagnessa tuotettuja, kuohuviinejä.
Viinin valmistus: Tarhalta tynnyriin osa 6/7

Tarhalta tynnyriin on Viinilehden juttusarja, jossa tutustumme viininteon saloihin. Hyppää kyytiin ja seuraa rypäleen matkaa tarhalta pulloon.