viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Sinihomejuusto
Juustot

Juustojen rakastajille: 3 x sinihomejuusto + viini

19.10.2023 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Juuston ja viinin yhdistäminen onnistuu parhaiten, kun valitset tietylle juustolle sopivan viinin. Tässä kolme viinisuositusta kolmelle sinihomejuustolle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Peltolan Blue -sinihomejuusto + riesling beernauslese

Peltolan Blue

Peltola Blue syntyy Suonenjoen mansikkapitäjässä, Peltolan tilan omien lehmien maidosta. Lehmien ravinnolla on tärkeä rooli juuston maussa, joten Peltolan lehmät saavat ravinnokseen vain tilalla itse luomuviljeltyä puna-apilaa.

Peltola Blue sopii myös herkuttelijoille, jotka vierastavat sinihomejuuston voimakkaan kirpeää tuoksua ja makua. Suonenjokelainen herkku on kermaisen täyteläinen, lempeä ja miellyttävän suolainen. Yhdistä sen kanssa makeaa ja hapokasta riesling-viiniä Rheingausta, Saksasta. Yhdistelmästä tulee ihanan makeansuolainen.

Viinisuositus: Dr. Nägler Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Beerenauslese 2011, Alko 516704

Aura Gold + LBV-portviini

Aura gold

Idea Aura Goldiin syntyi Palace-ravintolassa vuonna 1997. Silloinen keittiömestari Markus Maulavirta kysyi Valiolta mahdollisuutta saada ravintolaan tarjolle pidempään kypsytettyä Auraa. Kysely käynnisti projektin, jonka tuloksena syntyi kaksi kertaa perinteistä Aura-juustoa pidempään kypsynyt kultainen versio.

Sinihomejuuston ja portviinin liitto on taivaassa solmittu ja monien mielestä pyhä. Late bottle vintagen tuoksussa on kypsiä kirsikoita, viikunaa ja suklaata. Maku on täyteläisen makea ja aavistuksen mausteinen.

Viinisuositus: Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port 2010, Alko 345077

Roquefort + LBV-portviini

Roquefort

Roquefort on suosittu ranskalainen sinihomejuusto, jonka makumaailma on erittäin aromikas ja kirpeä.  Roquefortilla on alkuperänimisuojan (AOC, Appellation d’origine contrôlée), joten sitä voi valmistaa vain tietyllä alueella.

Roquefort sopii herkuttelijoille, joille vahvat maut ovat suuri intohimo. Vahva ja reilulla kädellä suolattu sinihomejuusto kaipaa rinnalleen intensiivisen portviinin. Quinta de la Rosan maku on luumuinen, viikunainen ja aavistuksen suklainen.

Viinisuositus: Quinta de la Rosa Late Bottled Vintage Port 2017, Alko 374017

Lue lisää

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Joulun parhaat juustoviinit

05.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Samettisen pehmeä brie ja 2 x viini

10.07.2023 Antti Uusitalo + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä