Paahtopaisti-nuudelisalaatti thaimaustein

Helpota kiirettä ja paista paahtopaisti-nuudelisalaatin liha paria päivää ennen tarjoilua. Loppu sujuukin jo sutjakammin ja h-hetkessä salaatti maistuu valkoviinin kera.

06.04.2021 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6 pääruoka- tai 10 pikkuannosta

gluteeniton, maidoton, munaton

40 min + 3 h kypsennys ja marinointi

*

400 g ohutta riisinuudelia

2 kurkkua

100 g sokeriherneitä

1 mango

2 ruukkua korianteria

1 ruukku thaibasilikaa

5 cm pätkä inkivääriä

*

Paahtopaisti:

1 kg naudan sisäpaistia

2 tl suolaa

1–2 rkl rypsiöljyä

mustapippuria

1 dl Hoisin-kastiketta

*

Kastike:

2 valkosipulinkynttä

1 vihreä chili

1/2 dl kalakastiketta

2 limettiä (mehu)

1/2 dl fariinisokeria

1/2 dl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Valmista paahtopaisti. Kuivaa lihan pinta ja mausta suolalla. Kuumenna öljy pannussa ja paista lihaan joka puolelle tumma, rapea paistopinta. Nosta uunivuokaan, mausta mustapippurilla. Upota paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
2. Kypsennä lihaa uunin keskiosassa 160 asteessa, kunnes mittari näyttää 52 astetta (rosee).
3. Nosta liha uunista, anna jäähtyä hetki. Siirrä kulhoon ja hiero lihaa Hoisin-kastikkeella.
4. Kun liha on huoneenlämpöistä, siirrä se marinadeineen jääkaappiin.
5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Purista limeteistä mehut.
6. Mittaa kaikki ainekset purkkiin, sulje kansi ja ravista, kunnes sokeri on liuennut.
7. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
8. Valuta nuudelit ja siirrä kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon odottamaan.
9. Kuori ja suikaloi inkivääri ohuiksi tikuiksi. Kuori mango ja suikaloi ohueksi. Nypi koriantereista lehdet ja hienonna varret.
10. Halkaise kurkut pituussuunnassa, raaputa siemenet pois. Leikkaa kurkut ohuiksi lastuiksi. Pese sokeriherneet ja leikkaa tikuiksi.
11. Yhdistä mango, sokeriherneet, kurkut ja korianterinvarsisilppu kulhossa ja kaada joukkoon puolet kastikkeesta. Sekoita.
12. Leikkaa paahtopaisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Käytä reilu puolet salaattiin, syö loput patongin täytteenä.
13. Valuta nuudelit. Levitä nuudelit tarjoiluvadille ja niiden päälle vihannekset kastikkeineen. Asettele päälle paahtopaistiviipaleita ja viimeistele korianterin ja thaibasilikan lehdillä sekä inkivääritikuilla.
14. Valuta loput kastikkeesta salaatin päälle.

Vinkki: Valitse salaattiin kiinteä mango. Käytä suikalointiin julienne-rautaa tai veistele hedelmästä juustohöylällä ohuita lastuja ja leikkaa lastut tikuiksi.

Vinkki: Valmista paahtopaisti ja kastike paria päivää ennen tarjoilua. Anna lihan marinoitua jääkaapissa ilmattomassa pussissa. Lisää kastikkeeseen chili vasta salaattia kootessa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla