viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Raparperi-mansikkakeitto ja kanelikermaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori raparperit ja leikkaa ne noin 1 cm:n paloiksi. Kuullota palat kattilassa voin kanssa lämpimiksi. Lisää sokeri ja vesi. Anna kiehua hetki, mutta älä kuitenkaan keitä raparpereja rikki. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada jauho-vesiseos keittoon koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää puhdistetut, puolitetut mansikat. Vaahdota kerma kevyesti ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 kpl raparperia

ropponen mansikoita

2 tl voita

1 dl sokeria

6 dl vettä

1 rkl perunajauhoja

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

kanelia

Valmistusohje

Kuori raparperit ja leikkaa ne noin 1 cm:n paloiksi. Kuullota palat kattilassa voin kanssa lämpimiksi. Lisää sokeri ja vesi. Anna kiehua hetki, mutta älä kuitenkaan keitä raparpereja rikki. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada jauho-vesiseos keittoon koko ajan sekoittaen.

Anna seoksen kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää puhdistetut, puolitetut mansikat. Vaahdota kerma kevyesti ja mausta se vaniljasokerilla. Jaa keitto lautasille, nosta päälle nokare kermaa ja viimeistele sirottelemalla kanelia pinnalle.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Keskiyön auringon parsaa

06.05.2024 Heidi Kleemola + Kuvat Laura Riihelä

Kysyimme guruilta: unohtumattomin viinimuisto

06.05.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat haastateltavat

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä