Pariloitua lohta ja puolukkahilloketta

Poista lohifileestä ylimääräinen rasva, sivuruodot sekä keskipiikit pinseteillä. Leikkaa fileestä nahka ja tumma rasva alapuolelta. Leikkaa filee puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet pippurilla ja suolalla. Kuumenna pinnoitettu pannu melko kuumaksi. Nosta vain muutama lohiviipale kerrallaan pannuun, jotta pannu pysyy kuumana. Käännä viipaleet vasta sitten, kun ne alkavat kypsyä reunoilta ja valkuaispisaroita nousee pintaan. […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g lohifileetä

mustapippuria myllystä

suolaa

Puolukkahilloke

2,5 dl tuoreita puolukoita

1 dl hienoa sokeria

Valmistusohje

Poista lohifileestä ylimääräinen rasva, sivuruodot sekä keskipiikit pinseteillä. Leikkaa fileestä nahka ja tumma rasva alapuolelta. Leikkaa filee puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet pippurilla ja suolalla.

Kuumenna pinnoitettu pannu melko kuumaksi. Nosta vain muutama lohiviipale kerrallaan pannuun, jotta pannu pysyy kuumana. Käännä viipaleet vasta sitten, kun ne alkavat kypsyä reunoilta ja valkuaispisaroita nousee pintaan. Käännä nyt ja muista: vain yksi kääntö, viisi sekuntia ja nosto talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa puolukkahillokkeen ja perunamuhennoksen kera.

Puolukkahilloke

Perkaa puolukat ja huuhtele ne juoksevan veden alla huolella. Pane marjat pieneen kasariin ja ripottele sokeri päälle. Painele ja vatkaa pallovispilällä marjoja hieman rikki, kunnes sokeri on sulanut. Lisää ripaus vettä. Kuumenna, kunnes keitos kiehahtaa. Jäähdytä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla