Wieninleike ”Wiener Schnitzel”

Wieninleike tarjoillaan Itävallassa perinteisesti sitruunaviipaleen sekä lämpimän perunasalaatin tai persiljalla maustetun pottuvoin kanssa. Juomaksi sopii itävaltalainen zweigelt-punaviini.

14.09.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

maidoton

valmistusaika 25 min

*

4 viipaletta (á 180 g) vasikan sisäpaistia

1/2 tl suolaa

2 munaa

1/2 dl vehnäjauhoja

(1/4 tl jauhettua valkopippuria)

1 dl korppujauhoja

rypsiöljyä friteeraukseen

*

Lisäksi:

vihreitä papuja

sitruuna

Valmistusohje

1. Nuiji vasikanlihaviipaleet n. 2 mm ohuiksi leikkeiksi (tai pyydä kaupan lihamestaria tekemään se).
2. Mausta liha suolalla.
3. Vatkaa munien rakenne rikki laakeassa astiassa. Mittaa vehnäjauhot lautaselle ja mausta halutessasi valkopippurilla. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle.
4. Kääntele lihaviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
5. Kuumenna parin sentin kerros öljyä paistinpannussa. Paista leikkeet kullanruskeiksi ja rapeiksi, noin 1-2 minuuttia per puoli.
6. Nosta leikkeet hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Tarjoa mahdollisimman nopeasti esimerkiksi keitettyjen vihreiden papujen ja sitruunan kanssa tai kokeile lämmintä perunasalaattia.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla