viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Itävaltalainen lämmin perunasalaatti

14.09.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
45 min

Muhevan marjainen ja tanniineiltaan varsin pehmeä zweigelt on monikäyttöinen viini ruokapöydässä. Kokeile itävaltalaisen perunasalaatin ja makkaran kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta 

gluteeniton, maidoton, munaton

45 min

*

600 g kiinteää perunaa

vettä

1 tl suolaa

1 1/2 dl lihalientä

1 pieni punasipuli

3 rkl omena- tai valkoviinietikkaa

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl tomusokeria

1 rkl sinappia

1/2-1 tl hienoa (meri)suolaa

1/2 tl jauhettua mustapippuria

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

*

Lisäksi:

4-8 tuoremakkaraa

hunajasinappia

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Kypsennysaika on noin 10-15 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
2. Perunoiden kypsyessä, kuori ja hienonna punasipuli.
3. Kiehauta lihaliemi ja lisää sipulit. Keitä pari minuuttia.
4. Lisää lihaliemen joukkoon etikka, öljy, sokeri, sinappi ja mausteet. Kiehauta ja sekoita kastike. Nosta kattila liedeltä.
5. Valuta ja kuori perunat niiden vielä ollessa lämpimiä. Viipaloi lämpimät perunat kulhoon.
6. Kaada lämmin kastike perunoiden joukkoon ja anna seistä huoneenlämmössä, kannen alla noin 10 minuuttia tai sen aikaa, kun grillaat tai paistat tuoremakkarat.
7. Maista perunasalaattia ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia juuri ennen tarjoilua. Tarjoile perunasalaatti lämpimänä grillatun tai paistetun tuoremakkaran ja hunajasinapin kanssa.

Josef & Philipp Bründlmayer Zweigelt Rosé 2016

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Itävalta
13,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä