Härkäpapufalafelit ja tahini-jogurttikastike

Falafelien suomalainen versio syntyy härkäpapu- ja pellavarouheesta.

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

1 h + 45 min maustumiseen

*

1 sipuli

2 rkl rypsiöljyä

3 dl härkäpapurouhetta (esim. Verso Food)

2 1/2 dl kasvislientä

1/2 dl pellavarouhetta

2 rkl maissijauhoa

1 tl juustokuminaa

suolaa

mustapippuria

tuoretta korianteria

*

Pinnalle ja paistamiseen:

pellavarouhetta

rypsiöljyä

*

Jogurttikastike:

1/2 sitruuna

1 dl jogurttia

1 rkl tahinia

suolaa

mustapippuria

*

Ruusukaalit:

200 g ruusukaaleja

vettä

1 tl suolaa

1 granaattiomena

1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna

2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua hetki öljyssä paistokasarissa.
2. Lisää paistokasariin härkäpapurouhe sekä kasvisliemi. Sammuta liesi ja anna härkäpapurouheen turvota 15 minuuttia.
3. Kun rouhe on turvonnut ja pehmennyt, soseuta se sauvasekoittimella. Lisää pellavarouhe, maissijauho, mausteet ja hienonnettu korianteri, sekoita tasaiseksi.
4. Anna massan asettua puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa jogurttikastike ja ruusukaalit.
5. Purista sitruunan puolikkaasta mehut. Sekoita mehu ja jogurttikastikkeen muut ainekset keskenään.
6. Keitä ruusukaalit suolavedessä juuri ja juuri kypsäksi. Jäähdytä nopeasti kylmän veden alla.
7. Halkaise granaattiomena ja koputtele lusikan kuperalla puolella siemenet ulos hedelmästä.
8. Valuta ja kuivaa ruusukaalit hyvin ja paista sen jälkeen voissa pannulla. Lisää sekaan hienonnettua minttua sekä granaattiomenan siemenet.
9. Taputtele falafel-taikina pihveiksi tai pyörittele pyöryköiksi.
10. Kierittele pihvit vielä pellavarouheessa ja paista pannulla runsaassa öljyssä rapeiksi. 11. Tarjoa falafelit jogurttikastikkeen ja ruusukaalien kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla