Grillikauden avajaiset: parhaat grilliviinit ja -reseptit

Grilli kuumaksi ja viinit viileäksi. Tässä vinkit grilliviinin valintaan, parhaat grillausreseptit ja -viinit.

30.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

6 x grilliviini ja parhaat grillausreseptit
Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Näin valitset grilliviinin

Grilliin löytää tiensä useasti kaikki hedelmistä kasviksiin ja lihasta kalaan. Monimuotoinen grillikattaus vaatii siis myös viiniltä monipuolisuutta. Grillatut ruoat ovat useasti mausteisia ja savuisia, ja etenkin savuisuus tuo ruokiin hentoa karvautta. Ruoan karvaus usein korostaa samaa piirrettä viinissä, joten grilliruokien kyytipojaksi kannattaa valita hedelmäisiä, runsaita ja pehmeitä punaviinejä tai aromaattisia, kuivia tai puolikuivia ja reilun hedelmäisiä valkoviinejä. Tiedetäänpä grilliruoan viihtyvän myös lempeiden ja leveiden kuohuviinien kanssa.

6 x grilliviini

Parhaat grillausreseptit

Kanakebab ja tsatsiki

Grillatut korealaiset kukkakaalipihvit

Grillatut porsaankyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

BBQ-possuleivät

Portobelloleivät

Grillattua seesami-kukkakaalia, kauden kasviksia ja yrttijogurttia

Grillattua aprikoosia, vaniljajäätelöä ja mantelilastuja

Grillattua lammasmakkaraa, rieskaa, sydänsalaattia ja kevätsipulimajoneesia

Naudan ribsit, birria-marinadi ja sellerihillo

Grilliperunat ja ranchkastike

Kananpojan paistileike grillissä

 

 

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.