Grillatut korealaiset kukkakaalipihvit

Kukkakaalipihvit valmistuvat nopeasti grillissä ja korealainen gochujang-tahna maustaa pihvit tuliseksi.

20 min
servings 4 annosta

06.09.2019 Suvi Rüster + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kukkakaali

1–2 rkl gochujang-tahnaa

2 rkl soijaa

2 rkl hunajaa

1 rkl seesaminsiemenöljyä

ripaus suolaa

*

Lisäksi

1 dl korianteria hienonnettuna

1 dl suolapähkinöitä

2 dl mustikoita

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali. Aseta kukkakaali leikkuulaudalle kanta lautaa vasten ja leikkaa viipaleiksi niin, että kukinnot pysyvät kiinni viipaleessa.
2. Sekoita gochujang, soija, hunaja, seesaminsiemenöljy ja suola kulhossa.
3. Aseta kukkakaaliviipaleet halsterin sisälle. Valele kukkakaalit gochujang-marinadilla. Grillaa välillä käännellen ja marinadilla valellen 5–7 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeän kypsältä.
4. Nosta kukkakaalit tarjoiluvadille. Valuta päälle loput marinadikastikkeesta. Ripottele päälle hienonnettua korianteria, rouhittuja suolapähkinöitä ja mustikoita.

Vinkki! Voit kypsentää marinadilla valellut kukkakaalipihvit myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutissa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla