Reseptit

Grillatut korealaiset kukkakaalipihvit

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kukkakaalipihvit valmistuvat nopeasti grillissä ja korealainen gochujang-tahna maustaa pihvit tuliseksi.

Ainekset

1 kukkakaali

1–2 rkl gochujang-tahnaa

2 rkl soijaa

2 rkl hunajaa

1 rkl seesaminsiemenöljyä

ripaus suolaa

*

Lisäksi

1 dl korianteria hienonnettuna

1 dl suolapähkinöitä

2 dl mustikoita

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali. Aseta kukkakaali leikkuulaudalle kanta lautaa vasten ja leikkaa viipaleiksi niin, että kukinnot pysyvät kiinni viipaleessa.
2. Sekoita gochujang, soija, hunaja, seesaminsiemenöljy ja suola kulhossa.
3. Aseta kukkakaaliviipaleet halsterin sisälle. Valele kukkakaalit gochujang-marinadilla. Grillaa välillä käännellen ja marinadilla valellen 5–7 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeän kypsältä.
4. Nosta kukkakaalit tarjoiluvadille. Valuta päälle loput marinadikastikkeesta. Ripottele päälle hienonnettua korianteria, rouhittuja suolapähkinöitä ja mustikoita.

Vinkki! Voit kypsentää marinadilla valellut kukkakaalipihvit myös 225-asteisessa uunissa noin 10 minuutissa.

Viinisuositus

Pfaff Pinot Gris 2018

007485, Alkon tuotesivu
Valkoviini / AC Alsace / Ranska
La Cave des Vignerons de Pfaffenheim
Pinot Gris
14,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio