viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattua seesami-kukkakaalia, kauden kasviksia ja yrttijogurttia

20.06.2017 Reima Mäenpää+ Jari Lönnberg + Kuva Sami Repo

Kesän paras grillikasvisruoka on tässä. Grillattu kukkakaali, yksinkertaista ja herkullista!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

45 min

*

1 kg kukkakaaleja

4 dl seesamimarinadia (ohje alla)

8 vihreää parsaa

2 varsisipulia

2 tomaattia

2-3 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

pippuria

1 rkl timjamia hienonnettuna

noin 1 1/2 dl (100 g)hasselpähkinöitä

*

Yrtti-jugurttikastike:

1 dl oliiviöljyä

noin 1/2 dl (10 g) minttua hienonnettuna

noin 1/2 dl (10 g) lehtipersiljaa hienonnettuna

noin 1/2 dl (10 g) korianteria hienonnettuna

1 rkl omenaviinietikkaa

1/2 valkosipulinkynsi

suolaa

mustapippuria

3 dl turkkilaista jogurttia

*

Seesamimarinadi:

3 1/2 dl granaattiomenavinaigrettea (linkki ohjeeseen punaisella alla)

1 rkl seesamiöljyä

noin 1 1/2 dl (100 g) seesaminsiemeniä

noin 2 rkl (50 g) harissa-tahnaa (isoista ruokakaupoista)

*

Koristeeksi:

tuoretta kirveliä

Valmistusohje

1. Valmista ensin jogurttikastike. Mittaa kulhoon kaikki muut ainekset paitsi jogurtti. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi yrttiöljyksi.
2. Mittaa jugurtti toiseen kulhoon ja kaada yrttiöljy valuttaen jogurttiin. Sekoita kastiketta muutaman kerran varovasti, jotta öljy leviää kauniiksi viiruiksi jogurtin pintaan. Säilytä viileässä.
3. Valmista seesamimarinadi. Katso granaattiomenavinaigretten ohje täältä. Paahda seesaminsiemeniin väriä kuivalla paistinpannulla. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
4. Leikkaa kukkakaalit kämmenen kokoisiksi paloiksi. Pienimmät kukkakaalit voi jäädä ko-konaisiksi. Marinoi kukkakaalit kulhossa seesamimarinadilla.
5. Leikkaa parsoista kuivat päät pois. Halkaise varsisipulit ja puolita tomaatit. Sivele tomaatit, parsat ja sipulit oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
6. Grillaa kukkakaaleja noin 8 minuuttia välillä käännellen. Kukkakaalit saavat olla tummia mutta sisältä pehmeitä.
7. Grillaa tomaatteja 2 minuuttia per puoli ja laita lopuksi leikatulle pinnalle hienonnettua timjamia ja suolaa. Grillaa parsoihin ja sipuleihin hyvä väri ja mausta tarvittaessa lisää suolalla.
8. Kaada hasselpähkinät metalliseen siivilään ja grillaa hiilien päällä, kunnes niihin tulee kaunis väri.
9. Laita lautaselle iso lusikallinen jogurttia ja nosta sen päälle grillattuja kukkakaaleja. Lopuksi laita kukkakaalin ympärille nätisti loput vihannekset ja hasselpähkinät.

Viinisuositus

Yealands Estate Single Vineyard P.G.R. 2015

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
13,14 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä

12.06.2024 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Viinilehden terassiopas 2024: 70 x kiehtova terassi

03.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä