viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Grillattua aprikoosia, vaniljajäätelöä ja mantelilastuja

20.06.2017 Reima Mäenpää+ Jari Lönnberg + Kuva Sami Repo

Grillissä valmistuu koko ateria. Kokeile jälkiruoaksi lämmintä grillattua aprikoosia ja kylmää vaniljajäätelöä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

20 min

*

4 isoa aprikoosia

4 rkl hunajaa

noin 1 dl (20 g) timjamia hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

noin 1 1/2 dl (50 g) mantelilastuja

4 palloa vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja halkaisen aprikoosit, poista kivi.
2. Sekoita hunaja, timjami, oliiviöljy ja suola kulhossa.
3. Valele aprikoosit huolellisesti hunajamarinadilla. Säästä loput.
4. Grillaa mantelilastuja hiilien päällä metallisiivilässä niin kauan, että niissä on kaunis väri.
5. Grillaa aprikooseja grillissä noin minuuttia per puoli, kuitenkin niin että ne pehmenevät.
6. Ota aprikoosit grillistä ja pyöräytä lopussa marinadissa.
7. Tarjoile aprikoosit lautaselta yhdessä jäätelön ja mantelilastujen kanssa.

Viinisuositus

Patricius Tokaj Aszú 4 Puttonyos 2008

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Tokaji
23,89 €
0,5 l
Kallis
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

3x ravintola alkoholittomalle nautiskelijalle

05.07.2024 Teksti Wenla Wallin Kuvat Helmi Padatsu ja ravintolat

Ruokakauppaviinit – nämä testasimme!

20.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä

12.06.2024 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä