viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portobelloleivät

03.07.2018 Ali Suviala + Kuva: Sami Piskonen + Tyyli: Janic Leinoi

Kokeile grillata tänä kesänä portobelloleipiä, jotka maistuvat kasvissyöjillekin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

kasvisruoka

45 min + 30 min marinointiin

*

focaccia-leipää

4 isoa portobello-sientä

3–4 rkl soijakastiketta

1–2 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

2 kourallista baby-pinaattia

cheddar-majoneesia

mehustettua punasipulia (ohje alla)

*

Cheddar-majoneesi:

2 keltuaista

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl rypsiöljyä

1/2 dl oliiviöljyä

2 tl valkoviinietikkaa

100 g cheddaria (pitkään kypsytettyä)

suolaa

valkopippuria

*

Mehustettu punasipuli:

1 iso punasipuli

1/2 tl sherryviinietikkaa

1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Valmista majoneesi. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita. Laita keltuaiset ja sinappi vatkauskulhoon. Sekoita öljyt kannussa.
2. Kaada öljyt keltuaisten sekaan ohuena nauhana, vatkaa koko ajan voimakkaasti. Kun seos muodostaa emulsion eli paksunee, lisää valkoviinietikka edelleen vatkaten.
3. Raasta cheddar mahdollisimman hienoksi ja lisää majoneesiin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Säilytä majoneesi viileässä.
4. Valmista mehustettu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita.
5. Nosta sipulit kannelliseen rasiaan, mausta sherryviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Sulje kansi, ravista kevyesti. Anna sipulin mehustua vähintään 10 minuuttia.
6. Poista sienistä varovaisesti jalka ja heltat. Kaada päälle soijakastiketta ja anna marinoitua puoli tuntia.
7. Kuivaa sienet ja pirskottele päälle oliiviöljyä.Grillaa sieniin kaunis väri suoralla lämmöllä, siirrä sitten epäsuoraan lämpöön folion päälle grillin reunalle kypsymään. Mausta mustapippurilla.
8. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.Leikkaa focacciasta neljä palaa ja halkaise ne. Lämmitä leivät nopeasti grillissä.
9. Kokoa leivät. Pohjalle leipä,päälle cheddarmajoneesia, mehustettua punasipulia, grillattu portobello, pinaattia, uudelleen cheddarmajoneesia ja leipäkansi. Tarjoa heti.

Olutsuositus:

Bryggeri Dunkel tai Hitachino Nest Anbai Ale

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Täydellinen roseekesä! Viinilehden Vuoden roseeviini tulee tässä

12.06.2024 Viinilehden toimitus + kuva Olli Häkkinen + tyyli Jenni Juurinen

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Viinilehden terassiopas 2024: 70 x kiehtova terassi

03.06.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä