viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

BBQ-possuleivät

03.07.2018 Ali Suviala + Kuva: Sami Piskonen + Tyyli: Janic Leino

Grilliruoka ja olut tekevät kesän. Heittäydy mukaan ja kokeile grillattuja bbq-possuleipiä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton

45 min + grillaus

*

600 g Iberico-porsaankassleria

savuolut-bbqkastiketta (ohje alla)

suolaa

mustapippuria

*

Savuolut-bbqkastike:

1 rkl oliiviöljyä

1 salottisipuli

4 valkosipulinkynttä

1 punainen chili

3/4 dl ruokokidesokeria

170 g (noin 1 dl) tomaattipyreetä

5 dl savuolutta (esim. Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen)

1 dl worcestershire-kastiketta

1/2 dl hunajaa

1 1/2 dl vettä

sormisuolaa

mustapippuria

*

Mehustettu punasipuli:

1 iso punasipuli

1/2 tl sherryviinietikkaa

1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

*

Lisäksi:

4 ciabatta-sämpylää

4 viipaletta cheddaria (kypsytettyä)

rukolaa

Valmistusohje

1. Valmista savuolut-bbqkastike. Kuori ja hienonna salotti- ja valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
2. Kuullota sipuleita ja chiliä oliiviöljyssä pienessä kattilassa.
3. Lisää ruokokidesokeri ja anna karamellisoitua hiukan.
4. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää savuolut, worcestershire-kastike, hunaja ja vesi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kokoon, kunnes se on sakeaa ja maut ovat voimakkaat.
5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
6. Kaada kastike tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Jäähdytä kastike.
7. Valmista mehustettu punasipuli. Kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuita puolirenkaita.
8. Nosta sipulit kannelliseen rasiaan, mausta sherryviinietikalla, sokerilla ja suolalla. Sulje kansi, ravista kevyesti. Anna sipulin mehustua vähintään 10 minuuttia.
9. Ota kassler puoli tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Sivele lihan pintaan BBQ-kastiketta.
10. Grillaa porsaaseen kaunis väri grillissä suoralla lämmöllä. Siirrä liha epäsuoraan lämpöön ja grillaa kypsäksi sivellen välillä BBQ-kastikkeella.
11. Mausta kypsä liha pippurilla ja suolalla. Anna vetäytyä foliolla peitettynä 10 minuuttia.
12. Halkaise sämpylät ja lämmitä nopeasti grillissä.
13. Kokoa leivät. Sivele sämpyläpohjat BBQ-kastikkeella, nosta päälle mehustettua punasipulia. Leikkaa kassler poikkisyin neljään osaan. Nosta lihat sämpylöiden väliin. Aseta lihan päälle cheddaria ja rukolaa, ennen kansisämpylöitä. Tarjoa heti.

Vinkki: BBQ-kastike säilyy hyvin jääkaapissa. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin ennen käyttöä.

Olutsuositus:

Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Jean Sibeliuksen viinivarastolla

04.12.2024 Teksti: Heidi Kleemola Kuvat: Antti Rinta-Huumo

Juhlan taikajuomaa – 5 x crémant

03.12.2024 Viinilehden toimitus

Loppuvuoden fiineimmät viinit – maista nämä!

03.12.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä