viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Grillatut porsaankyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

20.06.2019 Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
6 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Grillattu possunkyljys tarjoillaan maissisalsan ja nauriiden kanssa. Uudenlaista potkua ruokaan tuo chipotlekerma.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 porsaan kyljystä (paksua)

2 tl suolaa

2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)

4 naurista

mustapippuria

*

Chipotkekerma:

1–2 säilöttyä chipotlechiliä tai 1–2 rkl chipotletahnaa (Santa Maria)

1 prk (150 g) smetanaa

*

Grilaamiseen:

noin 2 rkl rypsiöljyä

4 rkl appelsiinimarmeladia

*

Maissisalsa:

2 vihreää paprikaa

2 maissin tähkää

100 g feta-juustoa

3 passionhedelmää

ruohosipulia

Valmistusohje

  1. Suolaa possut ja laita ne muovipussiin. Lisää pussiin soijakastike. Purista ylimääräinen ilma pois ja sulje pussi. Pyörittele, että soija sekoittuu lihaan ja anna marinoitua vähintään 5 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
  2. Valmista chipotlekerma. Hienonna chipotlechilit ja sekoita smetanaan. Maista ja lisää chipotlea maun mukaan.
  3. Ota lihat huoneenlämpöön ja taputtele talouspaperilla kuivaksi.
  4. Puolita nauriit. Leikkaa paprikat pituussuunnassa puoliksi, poista siemenet.
  5. Kuumenna grilli. Laita paprikat ja maissit ensimmäisinä grilliin. Paahda paprikaa, kunnes kuori muuttuu lähes mustaksi. Grillaa maissi kauniin paahtuneeksi. Nosta kasvikset grillistä leikkuulaudalle.
  6. Sivele kyljyksiin ja nauriisiin rypsiöjyä ja laita ne grilliin. Käännä porsaan kyljykset minuutin päästä ja sivele paistuneelle pinnalle appelsiinimarmeladia. Käännä porsaan kyljykset uudestaan minuutin päästä ja sivele toinenkin puoli marmeladilla. Jatka lihojen ja nauriiden grillaamista, kunnes ne ovat kypsiä, noin 8 minuuttia. Laita folion alle uunivuokaan vetäytymään hetkeksi.
  7. Leikkaa maisseista jyvät irti veitsellä ja laita kulhoon. Poista paprikoiden kuoret ja suikaloi paprikat maissien sekaan. Murenna joukkoon feta ja lisää passionhedelmien siemenet. Sekoita salsa.
  8. Mausta possut pippurilla. Tarjoa salsan ja chipotlekerman kanssa.

Viinisuositus

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Grillatut persikat ja ruusukerma

time Created with Sketch.
15 min
Alkuruoka

Kesäinen karitsatoast

time Created with Sketch.
1 + lihan marinoituminen 2–8 t h
Liharuoka
Pääruoka

Porsaankyljykset ja oliivipaistinliemi

time Created with Sketch.
valmistus 1 h + marinoituminen 4 h
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Grillikauden avajaiset: parhaat grilliviinit ja -reseptit

30.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Grillaajan unelma: mehevät grillivartaat + aussishiraz

Kaupallinen yhteistyö

08.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä