Ainekset
4–6 annosta
15 min + 15 min kypsennykseen
gluteeniton, maidoton, munaton, kasvis
*
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
800 g kirsikkatomaatteja
1/2 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
(tuoretta basilikaa)
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä kypsiksi.
2. Lisää tomaatit ja sokeri. Kiehauta seos ja vähennä lämpö. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Mausta seos suolalla ja muutamalla kierroksella pippuria myllystä. Revi halutessasi kastikkeeseen tuoretta basilikaa.
4. Tarjoa kastike pastan kanssa ja täydennä haluamillasi ”sattumilla”. Kokeile esimerkiksi pastan ja tomaattikastikeen kanssa: marinoidut oliivit, burrata & cremolata, makkara & kasvikset tai valkosipuli-leipävuoka.