Artisokka-pinaattisalaatti

Resepti
Artisokka-pinaattisalaatti

Pinaattia, provolonea ja marinoitua artisokkaa pinjansiementen kanssa. Niistä on hyvä salaatti tehty.

Ainekset

4 annosta
20 min
gluteeniton, munaton, kasvis
*
8 dl salaattipinaattia
4 marinoitua artisokansydäntä
100 g provolone-juustoa
4 rkl pinjansiemeniä paahdettuna
*
Kastike:
2 rkl sitruunamehua
1 tl dijon-sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Tee kastike. Sekoita sitruunamehu, sinappi ja hunaja kulhon pohjalla. Lisää suola ja muutama kierros pippuria myllystä. Kaada seokseen öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
2. Huuhtaise pinaatit. Valuta artisokat ja leikkaa ne hieman pienemmiksi paloiksi. Ota juustosta lastumaisia paloja. Yhdistä kaikki ainekset kastikkeen kanssa.
3. Viimeistele kuivalla paistinpannulla kullan ruskeiksi paahdetuilla pinjansiemenillä.
4. Tarjoa salaatti sellaisenaan tai pastan ja uunilihapullien kanssa.

Punaviinisuositus

Nero Grande Salice Salentino Riserva 2015

005155, Alkon tuotesivu
Punaviini / DOC Salice Salentino / Apulia, Italia
Femar Vini
Malvasia Nera, Negroamaro
9,98 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Valkoviinisuositus

Dal Cero Vigneto Runcata 2015

574497, Alkon tuotesivu
Valkoviini / DOCG Soave Superiore / Veneto, Italia
Dal Cero
Garganega
24,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä