Ainekset
4 annosta
gluteeniton, kasvis, munaton
1 h 15 min + 6 h maustumiseen
*
1 myskikurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
2 sitruunaa
200 g pehmeää vuohenjuustoa
1/2 dl manteleita paahdettuna
1/4 tl mustapippuria
*
Pikkeliliemi:
3 dl vettä
2 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
*
Ruskistettu voi:
200 g voita
*
Friteeratut kaprikset:
1 dl kapriksia (pieniä)
5 dl rypsiöljyä
(salvian lehtiä)
*
Koristeluun:
1/2 dl manteleita paahdettuna
granaattiomenansiemeniä
krassia
Valmistusohje
1. Valmista ensin pikkeliliemi. Kiehauta kaikki ainekset kattilassa, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Anna jäähtyä.
2. Leikkaa kurpitsa kahtia. Kuori paksumpi, pallomainen pää kuorimaveitsellä, poista siemenet ja leikkaa suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Viipaloi mandoliinilla tai juustohöylällä ohuiksi, nauhamaisiksi suikaleiksi. Säästä toinen kurpitsan puolikas.
3. Kaada jäähtynyt pikkeliliemi kurpitsanauhojen päälle ja anna marinoitua viileässä vähintään 6 tuntia.
4. Valmista ruskea voi. Sulata ja kiehauta voi kattilassa kuumalla lämmöllä, niin että hera ruskistuu. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä.
5. Friteeraa kaprikset. Kuumenna öljy kattilassa 170 asteeseen. Kaada kaprikset metallisiivilään. Laske kaprikset siivilässä öljyyn ja anna kypsyä muutama minuutti, kunnes kaprikset ovat rapeita. Valuta turha öljy pois talouspaperin päällä. Halutessasi voit friteerata salvian lehtiä koristeeksi samalla tavalla.
6. Leikkaa yksi sitruuna noin 1 cm viipaleiksi ja viipaleet kahtia. Grillaa sitruunaviipaleita kuumalla pannulla muutama minuutti, kunnes väri on kaunis.
7. Pehmitä vuohenjuustoa kulhossa. Lisää yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää paahdetut, hieman rouhitut mantelit. Sekoita ja mausta mustapippurilla.
8. Leikkaa kurpitsan toinen, kapeampi osa kuorineen ohuiksi kiekoiksi. Pirskottele kurpitsakiekoille oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla sekä pippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat kauniin värisiä.
9. Kokoa annos. Asettele vuohenjuusto-kurpitsakiekot tarjoiluvadille. Lusikoi noin ruokalusikallinen vuohenjuustoa kaikille kiekolle. Koristele pikkelöidyllä kurpitsalla, friteeratuilla kapriksilla (ja rapealla salvialla). Valuta ruoan päälle ruskistettua voita ja koristele murskatuilla manteleilla, granaattiomenan siemenillä ja vihreällä krassilla.