Ainekset
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
5 dl maitoa
4 dl (n. 80 g) tuoretta pinaattia
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
*
Täyte:
300 g varhaiskaalia
1 keltasipuli
100 g sieniä (kantarelleja, huhtasieniä, herkkusieniä)
oliiviöljyä paistamiseen
½ dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottijauhetta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl ryöpättyjä nokkosia (tai 80 g tuoretta pinaattia)
2 tl kuivattua lipstikkaa
*
Tarjoiluun:
smetanaa
Valmistusohje
- Riko kananmunat tehosekoittimen kulhoon. Lisää vehnäjauhot, suola, maito ja pinaatti. Soseuta tasaiseksi seokseksi, voit myös käyttää sauvasekoitinta. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Leikkaa varhaiskaali erittäin ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja paloittele sienet.
- Kuumenna loraus oliiviöljyä isossa kasarissa. Kuullota kaali, sipulit ja sienet pehmeiksi öljyssä, noin 15 minuuttia.
- Lisää kasariin valkoviini ja kiehauta. Mausta kasvisseos suolalla, pippurilla ja muskotilla.
- Kumoa seos isoon kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto, nokkoset ja lipstikka. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja muskottia.
- Kuumenna loraus rypsiöljyä ja nokare voita (halkaisija n. 25 cm) lettupannulla. Lorauta taikinaa pannulle, paista molemmin puolin kypsäksi ja nosta lautaselle. Toista kunnes taikina loppuu.
- Täytä letut. Laita kunkin letun keskelle noin 1 dl täytettä. Käännä alareuna täytteen päälle, taita sen jälkeen molemmat sivut keskelle ja pyöräytä letusta tiivis rulla.
- Lämmitä nokare voita pannulla ja ruskista täytetyt letut rapeiksi muutama täytetty lettu kerrallaan. Nosta letut tarjoilulautasille.
- Lisää pannulle lopuksi kunnon nokare voita ja paista, kunnes voi kuohahtaa ja ruskistuu. Kaada voi lautasille lettujen päälle. Lisää lautasille lusikalliset smetanaa ja tarjoile heti.
Viinisuositus