pinaattiletut

Tuplapaistetut pinaatti-sieniletut

Rouskuvan raikkaat lisukkeet täydentävät upeasti rasvaisia pinaattilettuja. Runsaan hapokas, yrttinen ja mausteinen viini täydentää annoksen.

1 h 30 min
servings 8 annosta

02.06.2025 Resepti Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

5 dl maitoa

4 dl (n. 80 g) tuoretta pinaattia

voita ja rypsiöljyä paistamiseen

*

Täyte:

300 g varhaiskaalia

1 keltasipuli

100 g sieniä (kantarelleja, huhtasieniä, herkkusieniä)

oliiviöljyä paistamiseen

½ dl kuivaa valkoviiniä

suolaa

mustapippuria

ripaus muskottijauhetta

100 g maustamatonta tuorejuustoa

4 dl ryöpättyjä nokkosia (tai 80 g tuoretta pinaattia)

2 tl kuivattua lipstikkaa

*

Tarjoiluun:

smetanaa

Valmistusohje

  1. Riko kananmunat tehosekoittimen kulhoon. Lisää vehnäjauhot, suola, maito ja pinaatti. Soseuta tasaiseksi seokseksi, voit myös käyttää sauvasekoitinta. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  2. Leikkaa varhaiskaali erittäin ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista ja paloittele sienet.
  3. Kuumenna loraus oliiviöljyä isossa kasarissa. Kuullota kaali, sipulit ja sienet pehmeiksi öljyssä, noin 15 minuuttia.
  4. Lisää kasariin valkoviini ja kiehauta. Mausta kasvisseos suolalla, pippurilla ja muskotilla.
  5. Kumoa seos isoon kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto, nokkoset ja lipstikka. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja muskottia.
  6. Kuumenna loraus rypsiöljyä ja nokare voita (halkaisija n. 25 cm) lettupannulla. Lorauta taikinaa pannulle, paista molemmin puolin kypsäksi ja nosta lautaselle. Toista kunnes taikina loppuu.
  7. Täytä letut. Laita kunkin letun keskelle noin 1 dl täytettä. Käännä alareuna täytteen päälle, taita sen jälkeen molemmat sivut keskelle ja pyöräytä letusta tiivis rulla.
  8. Lämmitä nokare voita pannulla ja ruskista täytetyt letut rapeiksi muutama täytetty lettu kerrallaan. Nosta letut tarjoilulautasille.
  9. Lisää pannulle lopuksi kunnon nokare voita ja paista, kunnes voi kuohahtaa ja ruskistuu. Kaada voi lautasille lettujen päälle. Lisää lautasille lusikalliset smetanaa ja tarjoile heti.

Viinisuositus

 

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla