tomaattipiiras

Tomaatti-gryuèrepiirakka

Tomaatti-gryuèrepiirakassa on muhevasti makuja ja rohkeasti hapokkuutta. Kauden kasvissato antaa loputtomasti inspiraatiota piirakoiden täyttämiseen.

45 min

02.06.2025 Resepti Linnea Vihonen + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 esipaistettu piirakkapohja

*

Täyte:

700 g erilaisia ja erivärisiä lihaisia tomaatteja (esim. häränsydäntomaatti, ruskea tomaatti)

hienoa merisuolaa

150 g gryuèrejuustoa

2 rkl dijonsinappia (kokojyvä)

2 rkl hienonnettua ruohosipulia

2 rkl hienonnettua timjamia

200 g varrellisia kirsikkatomaatteja

1 rkl oliiviöljyä

*

Koristeluun:

tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Tee ensin piirakkapohja. Valmista täyte piirakan paistuessa.
  2. Valitse piirakkaan mahdollisimman lihaisia, kiinteitä tomaatteja. Leikkaa tomaatit noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado ne vierekkäin leivinpaperille tai uunipellille ja ripottele päälle suolaa molemmin puolin. Raasta juusto.
  3. Kun suola on vaikuttanut kymmenen minuuttia, kuivaa tomaattiviipaleet talouspaperilla. Tomaattien itkettämisen ansiosta piirakkapohja ei vetisty.
  4. Levitä sinappi tasaisesti esipaistetulle piirakkapohjalle. Ripottele päälle juusto ja yrtit. Lado itketetyt tomaatit päälle limittäin. Kypsennä piirakkaa 180-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia.
  5. Laita sillä välin kirsikkatomaatit varsineen uuninkestävään asiaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Kun piirakka on paistunut 10 minuuttia, nosta tomaatit uuniin. Kypsennä piirakkaa ja tomaatteja vielä 10 minuuttia.
  6. Ota piirakka uunista ja nosta kirsikkatomaattitertut sen päälle. Anna jäähtyä. Koristele tuoreella timjamilla.

 

Viinisuositus

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla