Ainekset
1 esipaistettu piirakkapohja
*
Täyte:
700 g erilaisia ja erivärisiä lihaisia tomaatteja (esim. häränsydäntomaatti, ruskea tomaatti)
hienoa merisuolaa
150 g gryuèrejuustoa
2 rkl dijonsinappia (kokojyvä)
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl hienonnettua timjamia
200 g varrellisia kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
*
Koristeluun:
tuoretta timjamia
Valmistusohje
- Tee ensin piirakkapohja. Valmista täyte piirakan paistuessa.
- Valitse piirakkaan mahdollisimman lihaisia, kiinteitä tomaatteja. Leikkaa tomaatit noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lado ne vierekkäin leivinpaperille tai uunipellille ja ripottele päälle suolaa molemmin puolin. Raasta juusto.
- Kun suola on vaikuttanut kymmenen minuuttia, kuivaa tomaattiviipaleet talouspaperilla. Tomaattien itkettämisen ansiosta piirakkapohja ei vetisty.
- Levitä sinappi tasaisesti esipaistetulle piirakkapohjalle. Ripottele päälle juusto ja yrtit. Lado itketetyt tomaatit päälle limittäin. Kypsennä piirakkaa 180-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia.
- Laita sillä välin kirsikkatomaatit varsineen uuninkestävään asiaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja ½ tl suolaa. Kun piirakka on paistunut 10 minuuttia, nosta tomaatit uuniin. Kypsennä piirakkaa ja tomaatteja vielä 10 minuuttia.
- Ota piirakka uunista ja nosta kirsikkatomaattitertut sen päälle. Anna jäähtyä. Koristele tuoreella timjamilla.
Viinisuositus