Reseptit

Varhaisperuna-fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
40 min
servings Created with Sketch.
4–6 annosta

Varhaisperuna-fenkolisalaatti saa makua perunasta, fenkolista ja sipulista, potkua retiiseistä ja väriä herneistä. Se nautitaan hedelmäisen valkoviinin kanssa.

Ainekset

10 varhaisperunaa

vettä

1 tl suolaa

2 nippu(puna)sipulia

2 dl sokeriherneitä (riivittyinä)

8 retiisiä

1 fenkoli

1 rkl öljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl kapriksia

1/2 nippua/ruukkua tilliä

*

Kastike:

2 dl ranskankermaa

2 tl dijon-sinappia

1 valkosipulinkynsi

1 rkl sitruunamehua

1 tl juoksevaa hunajaa

1 tl suolaa

1/2 tl pippuria

1/2 nippua/ruukkua tilliä

Valmistusohje

  1. Pese ja raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Leikkaa (puna)sipulit renkaiksi ja silppua varret. Riivi sokeriherneet paloista. Viipaloi retiisit. Silppua tilli.
  3. Poista fenkolista kanta. Suikaloi fenkoli ja paista suikaleita pari minuuttia öljyssä. Lisää viinietikkaa ja keitä, kunnes se on haihtunut.
  4. Valuta perunoiden keitinvesi pois. Anna perunoiden jäähtyä hetki. Kuutioi tai viipaloi perunat.
  5. Sekoita kaikki salaatin kasvikset kulhossa keskenään.
  6. Valmista kastike ja kääntele se salaattiin. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoamista.

Viinisuositus

Ribbonwood Riesling 2015

525597, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Marlborough / Uusi-Seelanti
Framingham Wines
Riesling
14,12 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Grilliperunat ja ranchkastike

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka