Valkosuklaaterriini

Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Suklaan lämpötila ei saa kohota yli 40 C. Älä hämmennä sulavaa seosta. Vatkaa kananmuna kypsäksi vesihauteessa ja lisää liotettu ja hyvin puristettu liivate. Tarkista, että seos on tasaista ennen kuin lisäät sen suklaan joukkoon. Lisää kevyesti vatkattu kermavaahto jäähtyneeseen suklaaseokseen. Kumoa täyte kelmulla vuorattuun pitkänomaiseen terriinivuokaan ja […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Yhden kananmunan sokerikakkupohja (levy)

Täyte

160 g valkoista suklaata

1 kananmuna

1 liivatelehti

3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Liota liivate kylmässä vedessä. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa. Suklaan lämpötila ei saa kohota yli 40 C. Älä hämmennä sulavaa seosta.

Vatkaa kananmuna kypsäksi vesihauteessa ja lisää liotettu ja hyvin puristettu liivate. Tarkista, että seos on tasaista ennen kuin lisäät sen suklaan joukkoon.

Lisää kevyesti vatkattu kermavaahto jäähtyneeseen suklaaseokseen.

Kumoa täyte kelmulla vuorattuun pitkänomaiseen terriinivuokaan ja aseta kanneksi 4-5 mm:n paksuinen kakkupohja.

Anna terriinin hyytyä jääkaapissa 4-5 tuntia ennen kumoamista. Poista kelmu ja peitä terriinin pinta kaakaojauheelta. Tarjoile esimerkiksi vadelma-melbakastikkeen kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

portviinit

6 x herkullinen portviini

Portviinit rakastavat suklaisia jälkiruokia ja suolaisia juustoja. Valitsimme kuusi herkkupalaa lämmittämään syksyä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla