Bourgognen crémant ja graavilohi-savupororulla itsenäisyyspäivään

Viinivinkki 49/2018

André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut

André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut

513137, Alkon tuotesivu

Kuohuviini / AC Crémant de Bourgogne / Ranska
André Delorme
Aligoté, Chardonnay
19,98 € (0,75 l)

Tyylikkään hienostunut, sitrushedelmiä, paahteisuutta, sekä kukkaisia vivahteita tarjoileva viini vaikkapa hienostuneiden äyriäisruokien seuraan.

Arvio: Runsaan hedelmäinen, kypsä, keltaista omenaa, paahteisuutta, sitruunaa sekä pähkinää ja yrttisiäkin sävyjä aromeiltaan tarjoileva tuoksu. Maku on kuiva ja tyylikkään moniulotteinen. Maun aromimaailma seurailee tarkasti tuoksun vivahteita. Niiden lisäksi viinissä on kukkaisuutta ja hentoa mineraalisuutta. Pehmeät kuplat ja sitruksinen hapokkuus tuovat viinin eloisuutta ja kokonaisuus jättääkin tyylikkään tasapainoisen, vienosti paahteisen pähkinäisen, hieman kermaisenkin jälkimaun, joka nostaa veden kielelle.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset vaalealihaiset kalat ja tyylikkäät äyriäisruoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Savuporotäyte kääritään graavilohen hellään syleilyyn

 Itsenäisyyspäivänä katetaan pöytään monenlaisia herkkuja. Suosittelisin tällä kertaa valmistamaan juhlaan maukkaan, suomalaisia makuja sisältävän pariloidun graavilohi-savupororullan. Voit tarjota tämän herkun esimerkiksi alkuruokana tai iltapalana.

Valmista ensin aromikas täyte. Leikkaa kylmäsavuporopaistiviipaleet hyvin pieniksi kuutioiksi ja nosta kulhoon. Hienonna hieman salottisipulia ja leikkaa punaista omenaa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla nokare voita ja kuullota siinä sipuli ja omena. Jäähdytä ja sekoita kulhossa savuporon kanssa. Lisää joukkoon vielä hienonnettua tuoretta timjamia, muutama hienonnettu kapris ja ”sido” täyte tuorejuustolla siten että saat täytteestä tahnamaista.

Levitä tuorekelmun päälle graavilohiviipaleita limittäin levyksi. Lisää kalaviipaleille täytettä ja rullaa koko komeus kääretortun tapaan pötköksi. Kääri kala-pororulla vielä tiiviiksi kelmun sisään ja kiristä päät karkkipaperin tavoin. Nosta jääkaappiin hieman tekeytymään.

Avaa kelmu ja leikkaa pötköstä muutaman sentin viipaleita. Painele leikkauspintoihin tuoreesta vaaleasta leivästä tehosekoittimella hienontamaasi leipäraastetta. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista viipaleisiin kaunis pinta pannulla.

Nostele lautaselle balsamietikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustamaasi sekasalaattia ja asettele paistamasi viipaleet kauniisti annokselle.

Korkkaa Bourgognen kuplia ja nauti itsenäisyyspäivästä!

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 19,90 €.

Tilaa tästä