Ainekset
1 ½ dl vettä
75 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
*
Suklaakastike:
200 g tummaa suklaata (70 %)
1 ¼ dl täysmaitoa
1 ¼ dl kermaa
½ dl sokeria
25 g kylmää voita kuutioituna
*
Tarjoiluun:
1 l vaniljajäätelöä
Valmistusohje
- Kuumenna vesi noin 2 litran kattilassa ja lisää voi. Kun voi on sulanut, ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kapustalla, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Siirrä taikina leivontakulhoon jäähtymään.
- Vatkaa kananmunat jäähtyneeseen taikinaan yksitellen sähkövatkaimella, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
- Pursota massasta tuulihattuja (halkaisija 5–6 cm) leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, käytä halutessasi tyllaa (1,5–2 cm). Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja tuntuvat kevyiltä nostettaessa. Jäähdytä.
- Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista lakki, täytä vaniljajäätelöllä ja paina hattu takaisin päälle. Laita tuulihatut pakastimeen odottamaan tarjoilua.
- Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna maito, kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Seos saa pulpahtaa mutta ei kiehua. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa, sekoita tasaiseksi. Lisää voikuutio kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes voi on sulanut kastikkeeseen.
- Ota tuulihatut huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua, jolloin tuulihatut ehtivät sulaa mutta jäätelö on vielä kylmää. Tarjoile tuulihatut lämpimän suklaakastikkeen kanssa.
Vinkki:
Tee tuulihatut valmiiksi pakastimeen! Voit valmistaa myös suklaakastikkeen etukäteen: lämmitä se juuri ennen tarjoilua hyvin miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Viinisuositus
Merlet Chevessac Rosé Pineau des Charentes
Alko 901456, 25,27 € / 0,5 l