viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Tuulihatut suklaakastikkeella

20.02.2024 Resepti Prisca Leclerc + Kuva Elvi Rista

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
noin 16 annosta

Tuulihatut ovat ranskalaisen brasserien klassikkoherkkuja. Tarjoile lämpimän suklaakastikkeen, jäätelön ja jälkiruokaviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 ½ dl vettä

75 g voita

1 ½ dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

*

Suklaakastike:

200 g tummaa suklaata (70 %)

1 ¼ dl täysmaitoa

1 ¼ dl kermaa

½ dl sokeria

25 g kylmää voita kuutioituna

*

Tarjoiluun:

1 l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi noin 2 litran kattilassa ja lisää voi. Kun voi on sulanut, ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti kapustalla, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Siirrä taikina leivontakulhoon jäähtymään.
  2. Vatkaa kananmunat jäähtyneeseen taikinaan yksitellen sähkövatkaimella, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
  3. Pursota massasta tuulihattuja (halkaisija 5–6 cm) leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, käytä halutessasi tyllaa (1,5–2 cm). Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja tuntuvat kevyiltä nostettaessa. Jäähdytä.
  4. Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista lakki, täytä vaniljajäätelöllä ja paina hattu takaisin päälle. Laita tuulihatut pakastimeen odottamaan tarjoilua.
  5. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna maito, kerma ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Seos saa pulpahtaa mutta ei kiehua. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa, sekoita tasaiseksi. Lisää voikuutio kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes voi on sulanut kastikkeeseen.
  6. Ota tuulihatut huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua, jolloin tuulihatut ehtivät sulaa mutta jäätelö on vielä kylmää. Tarjoile tuulihatut lämpimän suklaakastikkeen kanssa.

Vinkki:

Tee tuulihatut valmiiksi pakastimeen! Voit valmistaa myös suklaakastikkeen etukäteen: lämmitä se juuri ennen tarjoilua hyvin miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

Viinisuositus

Merlet Chevessac Rosé Pineau des Charentes

Alko 901456, 25,27 € / 0,5 l

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä