Tomaattikastike pastalle

Vietä rento ilta italialaisittain. Keitä iso kattilallinen pastaa, nosta tarjolle tomaattikastikkeen ja sattumien kanssa. Anna jokaisen vieraan koota oma annoksensa ja nauti italialaisen viinin kera.

15 min
servings 4–6 annosta

13.03.2019 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo + Viinit Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4–6 annosta

15 min + 15 min kypsennykseen

gluteeniton, maidoton, munaton, kasvis

*

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

4 rkl oliiviöljyä

800 g kirsikkatomaatteja

1/2 tl sokeria

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

(tuoretta basilikaa)

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä kypsiksi.
2. Lisää tomaatit ja sokeri. Kiehauta seos ja vähennä lämpö. Anna porista miedohkolla lämmöllä vähintään 15 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Mausta seos suolalla ja muutamalla kierroksella pippuria myllystä. Revi halutessasi kastikkeeseen tuoretta basilikaa.
4. Tarjoa kastike pastan kanssa ja täydennä haluamillasi ”sattumilla”. Kokeile esimerkiksi pastan ja tomaattikastikeen kanssa: marinoidut oliivit, burrata & cremolata, makkara & kasvikset tai valkosipuli-leipävuoka.

Punaviinisuositus

Valkoviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla