Reseptit

Tarte tatin

06.10.2021 Elisa Ojala + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
6-8 annosta

Kuka sanoi, että ranskalainen omenapiiras tarte tatin on vaikea valmistaa? Helpoimmillaan se syntyy neljästä raaka-aineesta noin puolessa tunnissa.

Ainekset

100 g voita

2 dl sokeria

6–8 pientä, kotimaista omenaa

2 levyä (200 g) voitaikinaa

*

Tarjoiluun:

1–2 dl ranskankermaa

ripaus kanelia

Valmistusohje

1. Sulata voi valurautapannussa tai muussa lieden ja uunin kestävässä astiassa. Mittaa sokeri voisulan joukkoon, sekoita. Anna seoksen lämmetä ja sokerin ruskistua. Liesi saa olla melko kovalla teholla.
2. Sokerin ruskistuessa, leikkaa omenoista siemenkodat pois ja lohko loppuosa omenoista.
3. Nipistä kaksi sulanutta pakastevoitaikinalevyä yhteen ja kauli paistinpannunkokoiseksi levyksi.
4. Lisää omenalohkot kauniisti ruskistuneeseen voi-sokeriseokseen. Ota pannu pois liedeltä ja nosta taikina omenoiden päälle. Muotoile taikina pannun muotoon ja pistele siihen reikiä haarukalla.
5. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
6. Kumoa hieman jäähtynyt omenapiiras tarjoilulautaselle. Tarjoa tarte tatin kanelilla maustetun ranskankerman kanssa.

Viinisuositus

Nederburg The Winemaster Noble Late Harvest 2019, Alkon numero 944054, 13,19 €
jälkiruokaviini Nederburg

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ruusukaali-tarte tatin

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Munaton Leivonnainen

Lue lisää

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock