Reseptit

Syrnikit ja punajuurihilloke

time Created with Sketch.
1 h 45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Syrnikit eli venäläiset rahkaletut kruunaavat pääsiäisaterian. Twistaa syrnikit punajuurella ja lakritsilla ja yhdistä makean marjaiseen viiniin.

Ainekset

1 prk (250 g) maitorahkaa

3 munaa

1 dl vehnäjauhoja

½ dl ruokosokeria

¼ tl suolaa

1 tl ruusuvettä

½ vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria

*

Paistamiseen:

voita

*

Punajuurihilloke:

2 (150 g) punajuurta

2 dl vettä

1 dl ruokosokeria

1 dl portviiniä

1 rkl ruusuvettä

1 appelsiini

*

Punajuurikermavaahto:

1 dl kuohukermaa

1 tl punajuurijauhetta, kuivattua, jauhettua (esim. Ruohonjuuri)

1 tl lakritsajauhetta (esim. Lakrids)

3 rkl maitorahkaa

*

Koristeluun:

rapeaa lakujauhetta (Raw Liquorice Powder by Johan Bulow) tai lakritsijauhetta tai tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

1.Valmista ensin punajuurihilloke. Kuori ja raasta punajuuret. Lisää raaste, vesi ja sokeri pannulle. Anna kiehua hiljalleen 20 min tai kunnes raaste on pehmeää ja vesi haihtunut.
2. Lisää portviini. Kiehauta alkoholi, lisää ruusuvesi ja appelsiinista puristettu mehu.
3. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella karkeaksi. Anna jäähtyä.
4. Tee syrnikkitaikina. Ota 3 rkl rahkaa talteen punajuurikermaa varten. Kaada loput rahkat kulhoon ja sekoita sileäksi. Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa. Anna turvota vartti huoneenlämmössä.
5. Paista taikinasta lettuja lettupannulla tai isommalla paistinpannulla. Käytä paistamiseen voita.
6. Vatkaa punajuurikermavaahdon kerma löysäksi vaahdoksi punajuuri- ja lakritsijauheen kanssa. Sekoita rahkan rakenne sileäksi toisessa kulhossa. Lisää rahka kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
7. Tarjoa syrnikit punajuurikerman ja -hillokkeen kanssa. Ripottele päälle rapeaa lakua.

Viinisuositus

Brachetto d’Acqui Castelgaro 2018

Bersano Brachetto Dacqui Castelgaro 2018

Lue myös muut slaavikeittiön reseptit:

Pelmenit ja lihaliemi

Karitsavarras ja paistettu kaali

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Punajuuribrownie

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen
Alkuruoka

Nokkosletut

Kasvisruoka
Pääruoka

Karitsavarras ja paistettu kaali

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen