Reseptit

Sushikulho

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Valmista sushi helposti kulhoon. Sushikulho on mainio lounasruoka, jonka voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Ainekset

2 mangoa

1 kurkku

2 avokadoa

2–3 rkl sweet chili -kastiketta

1 ps (180–200 g) pakastekatkarapuja

½ ruukkua korianteria

½ dl seesaminsiemeniä

*

Riisi:

5 dl sushiriisiä

6 dl vettä

½ dl riisiviinietikkaa

2 rkl sokeria

¼ tl suolaa

*

Kastike:

1 dl poke-kastiketta (Kikkoman)

1–2 limetin mehu

(1 chili, mieto)

Valmistusohje

1. Valmista riisi. Huuhtele ja valuta riisi hyvin. Mittaa riisi ja vesi kattilaan, keitä 12–15 minuuttia kannen alla. Anna tekeytyä vielä hetki liedeltä nostamisen jälkeen.
2. Sekoita viinietikka, sokeri ja suola. Mausta sushi-riisi seoksella.
3. Kuori mango ja avokado. Leikkaa ne ja kurkku paloiksi. Mausta mangopalat sweet chili -kastikkeella.
4. Sekoita poke-kastike, noin ½ dl limettimehua ja hienonnettu mieto chili.
5. Laita kulhojen pohjalle haleaa tai kylmää riisiä. Kokoa päälle kauniisti kurkku-, mango- ja avokadopalat sekä sulaneita katkarapuja. Kaada kastiketta rapujen ja kurkkujen päälle.
6. Koristele sushikulho korianterilla ja seesaminsiemenillä.

Viinisuositus:

De Bortoli DB Gewürztraminer Riesling 2018

Alkon tuotenro: 564497

Valkoviini Australia
9,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Okonomiyaki, japanilainen suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Kuohkea munakas

time Created with Sketch.
15 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Katkarapu-savupaprikakeitto

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Maidoton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Heikki Valkama: Japanilainen ruoka avaa ovet maan kulttuuriin

25.05.2020 Pirjo Houni + Kuva Kaisu Jouppi