viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Suolattua siikaa saaristolaisleivällä

13.02.2017 Resepti: Antti Vahtera Kuva: Sami Repo

Suolattua siikaa ja saaristolaisleipää, päälle etikkaiset kurkut, täydellistä!

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

25 min + 4 h maustumiseen

*

400 g (2-3 kpl) siikafileetä nahkoineen

merisuolaa

*

Tillikurkut:

6 avomaankurkkua (tai 2 kasvihuonekurkkua)

1 dl tilliä hienonnettuna

1 dl väkiviinaetikkaa

2-3 rkl sokeria

ripaus suolaa ja valkopippuria

*

Sinappimajoneesi:

2 dl majoneesia

2-3 rkl Dijon-sinappia

1 tl currya

*

Lisäksi:

8 viipaletta saaristolaisleipää

4 tl voita

1 sitruunan mehu

mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita vuoan pohjalle karkeaa suolaa. Aseta siikafileet suolapedille ja peitä kalat kokonaan suolalla. Anna suolaantua 4 tuntia jääkaapissa.
2. Valmista tillikurkut. Kuori kurkut ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita kaikki ainekset kannelliseen kulhoon ja ravista voimakkaasti. Anna mehustua 2 tuntia kylmässä.
3. Ota kalafileet suolasta ja huuhtele kylmän virtaavan veden alla noin 20 minuuttia tai liota kaloja kulhossa runsaassa vedessä ja vaihda vesi 3-4 kertaa.
4. Kuivaa kalat hyvin paperilla. Leikkaa fileet viistosti erittäin ohuiksi viipaleiksi.
5. Nosta siikaviipaleet voilla voideltujen saaristolaisleipien päälle. Valuta pintaan sitruunamehua, ja rouhi mustapippuria myllystä.
6. Sekoita majoneesiin sinappi ja curry.
7. Lisää leipien päälle tillikurkkuja ja sinappimajoneesia.

Viinisuositus

Barth Fructus Riesling 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheingau
17,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä