viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Suolakuoressa paahdettu lahna
Reseptit

Suolakuoressa paahdettu lahna

16.08.2023 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
45 + kypsentäminen 35 min
servings Created with Sketch.
3-4 annosta

Sateisen päivän pelastus on uunissa kypsennetty kokonainen lahna sekä rakuunalla ja jokiravuilla ryyditetty maustevoi. 

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 1 ½ kg lahna kokonaisena

2 kg karkeaa merisuolaa

1 dl vettä

*

Yrttitäyte:

3 dl tuoreita yrttejä, esim. lehtipersiljaa, timjamia ja tilliä

½ (luomu)sitruuna siivutettuna

½ tl hienoa merisuolaa

*

Jokirapu-rakuunavoi:

200 g voita

1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

2 rkl sitruunamehua

1 tl (luomu)sitruunan kuoriraastetta

½ tl sormisuolaa

100 g jokiravunpyrstöjä (tuoreita tai suolaliemeen säilöttyjä)

*

Lisäksi:

tuoretta timjamia

luomusitruuna

Valmistusohje

1. Perkaa lahna. Avaa vatsa, poista sisälmykset, rapsuta munuaiset irti selkärangasta ja leikkaa kidukset irti saksilla. Jätä kuitenkin kaunis valkoinen kitalaki paikoilleen. Mausta se ripauksella sormisuolaa kypsennyksen jälkeen ja syö kokonaisena makupalana sormin.
2. Laita kaikki yrttitäytteen ainekset kulhoon ja hiero seos muhjuksi käsin. Täytä lahna yrttiseoksella.
3. Sekoita karkea merisuola ja vesi kulhossa. Kaada noin puoli kiloa suolaseosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja nosta lahna suolapedille. Taputtele loppu seoksesta tiiviiksi kuoreksi kalan päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.
4. Tee kalan kypsyessä jokirapuvoi. Ruskista voi kevyesti pienessä kattilassa. Lisää rakuuna, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä suola. Lisää ravunpyrstöt kattilaan juuri ennen tarjoilua.
5. Kopauta lahnan suolakuori rikki, poista ylimääräiset suolat ja irrota nahka varovasti. Koristele tuoreella timjamilla ja ohueksi raastetulla sitruunankuorella. Valele kala jokirapu-rakuunavoilla.

Viinisuositus

André Delorme Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Bourgogne
20,90 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka
Pääruoka

Halstratut muikut ja tomaattitartar

time Created with Sketch.
45 min + passiivista 1,5 h min
Kalaruoka

Lue lisää

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä