Suolainen pannukakku

Suolaisen pannukakun maut ovat kallellaan Aasiaan. Runsaalla kädellä höystetty pannari on brunssipöydän yllätysvieras.

40 min
servings 4 annosta

27.01.2025 Resepti Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

½ dl hienonnettua ruohosipulia

1 limetin kuoriraaste

1 rkl seesamiöljyä (tummaa)

½ tl suolaa

ripaus öljyä vuoan voiteluun

*

Lisäksi:

200 g katkarapuja (pakaste)

1 dl majoneesia

1 limetin mehu

1 pkt (250 g) revittyä tofua (Aasia)

50 g versoja (esim. retiisi)

½ dl hienonnettua ruohosipulia

1 ruukku korianteria tai thaibasilikaa

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja jauhot maidon sekaan. Lisää ruohosipuli, limetinkuori, öljy ja suola. Anna taikinan tekeytyä jonkin aikaa.
  2. Peitä uunivuoka (halkaisija noin 25 cm) leivinpaperilla, öljyä paperi. Kaada taikina vuokaan ja paista pannukakkua 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuin lisäät höysteet pinnalle.
  3. Sulata katkaravut siivilässä. Mausta majoneesi limettimehulla. Lisää pannarin pinnalle katkaravut, pannulla lämmitetty tai kylmä tofu sekä versot. Viimeistele korianterilla tai thaibasilikalla. Valuta majoneesi raidoiksi pannarin päälle tai tarjoa se erikseen.

Vinkki

Voit halutessasi jättää pannukakusta pois katkaravut ja korvata taikinan maidon kasvimaidolla tai vichyllä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla