Reseptit

Sumakilla terävöitetty uunijuures-kanasalaatti

time Created with Sketch.
15+35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Paahdettu juuressalaatti valmistuu helposti yhdessä uunivuossa tai pellillä. Salaatti viimeistellään aromikkaaksi kukkaisen sitruksisella sumakki-mausteella, jota käytetään paljon Lähi-idän keittiössä.

Ainekset

500 g porkkanoita

1–2 palsternakkaaa

2 pientä omenaa

4 valkosipulinkynttä

1 rs (600 g) broilerin paistileikettä

3 rkl oliiviöljyä

3 rkl sitruunanmehua

1 sitruunan raastettu kuori

2 rkl hunajaa

1 tl suolaa

1 tl sumakkia

150 g fetajuustoa

1 ruukku villirukolaa

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat tarvittaessa ja leikkaa ronskeiksi paloiksi. Kuori ja paloittele palsternakka. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Levitä porkkanat, palsternakat, omenat ja broilerin paistileikkeet isoon uunivuokaan.
3. Sekoita öljy, sitruunanmehu- ja raastettu kuori, hunaja ja suola kulhossa. Valuta kasvisten ja broilerien päälle.
4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
5. Ripottele päälle sumakkia. Lisää vielä fetajuustoa ja huuhdottuja rukolanlehtiä.

Viinisuositus

Groot Phesantekraal Chenin Blanc 2018

532847, Alkon tuotesivu
Valkoviini / WO Cape Town / Coastal Region, Etelä-Afrikka
Groot Phesantekraal
Chenin Blanc
11,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Grillikana-kesärehuleivät

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Munaton Kanaruoka
Alkuruoka

Waldorfin salaatti

time Created with Sketch.
30 min
Kanaruoka