Reseptit

Sienirisotto à la Teemu Laurell

27.09.2021 Teemu Laurell + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
50 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Punaviiniä, kiireetöntä nautiskelua ja rakkaudella valmistettua ruokaa. Teemu Laurellin resepteillä onnistuu rennon juhlava sienirisotto kauden sienistä.

Ainekset

5 dl kantarelleja tai muita metsäsieniä

1 rkl rypsiöljyä

2 salottisipulia

2 valkosipulinkynttä

¼ dl oliiviöljyä

4 dl risottoriisiä

2 dl kuivaa valkoviiniä

1 l kuumaa kasvislientä

1 dl kantarellipyreetä

25 g voita

50 g parmesaania raastettuna

*

Lisäksi:

pähkinäsekoitusta paahdettuna

*

Sienipyre:

3 dl kantarelleja tai muita metsäsieniä

½ sipuli

1 rkl oliiviöljyä

1 dl kermaa

Valmistusohje

1. Aloita valmistamalla sienipyree. Puhdista sienet huolellisesti. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuullota sipulia hetki pannulla öljyssä. Lisää sienet ja jatka paistamista, kunnes sienet menevät hieman kasaan. Lisää kerma ja keitä hetki. Mausta seos kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
3. Laita ainekset korkeareunaiseen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella, kunnes rakenne on pyreemäistä ja tasaista.
4. Aloita varsinaisen risoton valmistus paistamalla putsatut sienet pannulla rypsiöljyssä kauniin kullanruskeaksi. Laita sienet sivuun odottamaan.
5. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna kasarissa oliiviöljy. Kuullota sipuleita hetki oliiviöljyssä, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet.
6. Lisää kasariin riisi ja jatka kuullottamista vielä hetki.
7. Lisää joukkoon valkoviini ja keitä, kunnes valkoviini on haihtunut.
8. Lisää kuumaa kasvislientä riisin päälle pieni määrä kerrallaan. Lisää puukauhalla sekoittaen uutta lientä, kun vanha liemi on imeytynyt riisiin. Toista, kunnes kaikki liemi on lisätty ja riisi on kypsynyt.
9. Lisää lopuksi kantarellipyree, voi, parmesaaniraaste ja paistetut sienet. Sekoita voimakkaasti, jotta risottoon tulee puuromainen rakenne. Sienirisotto saa jäädä hieman löysäksi.
10. Koristele risotto paahdetuilla pähkinöillä.

Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir 2018

Alkon tuotenro: 914617

Punaviini Chile
14,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Äyriäisriisi, Arroz de Marisco

time Created with Sketch.
40 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Lasagne vartissa: avoin portobello-vuohenjuustolasagne

time Created with Sketch.
15 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Syksyn parhaat Pinot Noir -punaviinit

18.08.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Carménère – liha- ja sieniruokia rakastava rypäle

15.09.2021 Viinilehden toimitus + ruokakuvat Sami Piskonen

Taivaalliset tattireseptit

30.08.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä