viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Savustettu kalkkuna

21.02.2017 Kira Weckman

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Kalkkuna on yksinkertaista savustaa savustuspussin avulla. Tarjoa lisukkeena vaikkapa parsaa tai piaprjuurikastiketta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton, gluteeniton

valmistusaika 45 min

*

n. 1 kg maustamatonta kalkkunan fileetä

2 tl hienoa merisuolaa

1/2 tl sokeria

2 tl roseepippuria

1 tl kokonaisia mustapippureita

1 tl kuivattua salviaa

1 sitruunan kuori raastettuna

rypsiöljyä

savustuspussi

Valmistusohje

1. Ota liha huoneenlämpöön noin 45 min ennen valmistusta.
2. Lämmitä uuni ja uunipelti 225-asteiseksi.
3. Mittaa mortteliin suola, sokeri, pippurit, salvia ja sitruunankuoriraaste. Hienonna seos morttelissa. Mausta kalkkunan pinta hyvin mausteseoksella.
4. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä. Paista filee molemmin puolin pannulla öljyssä, kunnes pinta on kullanruskea.
5. Nosta kalkkuna savustuspussiin. Sulje pussi paketin ohjeiden mukaisesti. Pane pussi uunipellille uunin alaosaan. Kypsennä ensin 10 minuuttia 225 asteessa.
6. Laske sen jälkeen lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä noin 20–30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Käytä apuna digitaalista paistomittaria.
7. Nosta kalkkuna pussista ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia ja tarjoilua. Vetäytymisen aikana lihan sisälämpö nousee vielä muutaman asteen.
8. Tarjoile savustettu kalkkuna esimerkiksi parsasalaatin kera. Kalkkunan kastikkeena voit tarjota esim. piparjuurikastiketta. Voit koristella kalkkunan roseepippurilla, sitruunankuorella ja tuoreella salvialla.

Vastaavia reseptejä

Lue lisää

Vaihtelua joulupöytään: mehevä italialainen punaviini ja kurpitsagnocchit

Kaupallinen yhteistyö

06.12.2021 Viinilehden toimitus

Joulupöydän viinit – mitä viiniä tarjota jouluruokien kanssa?

21.12.2020 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä