Casal Garcian kirsikkainen rosee ja paahdetut punajuuret

Viinivinkki 9/2019

Casal Garcia Rose

Casal Garcia Rose

946107, Alkon tuotesivu

Roseeviini / DOC Vinho Verde / Portugali
Aveleda
Azal, Borracal, Vinhao
Ympäristövastuullinen pakkaus
8,99 € (0,75 l)

Puhdaspiirteinen, lähes kuiva roséeviini on aromeiltaan voimakkaasti kirsikkainen, pirteä ja eloisa - aperitiivi sekä kesäiset, kevyemmät kasvisruoat.

Arvio: Voimakkaasti kirsikkainen tuoksu on makean mausteinen ja helposti lähestyttävä. Se on paahteinen ja rehevän avoin. Puhdaspiirteinen lähes kuiva maku seuraa aromeiltaan tuntuvan kirsikkaista tuoksua. Lievä pirskahtelevuus tuo viiniin eloisuutta ja pirteyttä. Kokonaisuus jättää aromaattisen, omaperäisen pitkän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aperitiivi sekä kesäiset kevyemmät kasvisruoat.

Katso Antti Vahteran täsmäresepti.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Löytö
Valmis juotavaksi

Raikkaan, Casal Garcian roseen seurassa maistuu paahdetut punajuuret ja veriappelsiinilohkot Linnea Vihosen reseptillä

Roseen viehkeä, makean marjainen aromikkuus istuu hienosti punajuuren maanläheiseen makuun. Jogurtin suolaisuus ja veriappelsiinin hapokkuus korostavat viinin kypsää, hennon makeaa marjaisuutta. Viinin viehkeä sitruksisuus yhdistettynä annoksen pähkinäisyyteen viimeistelee täydellisen yhdistelmän.

Ainekset

4 annosta
gluteeniton, kasvis, munaton
45 min + 3 h kypsymiseen ja maustumiseen
*
2 dl turkkilaista jugurttia
3–4 dl karkeaa merisuolaa
8 punajuurta
3 veriappelsiinia
suolaa
mustapippuria
1 dl pistaasipähkinöitä kuorittuina
*
Dukkah:
1 dl pistaasipähkinöitä kuorittuina
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl juustokuminansiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
sormisuolaa

Valmistusohje

1. Laita jugurtti valumaan kuituliinan tai talouspaperin päälle siivilään kolmeksi tunniksi.
2. Valmista dukkah-mausteseos. Paahda pistaasipähkinöitä, auringonkukansiemeniä ja juustokuminaa 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Mittaa puolet (1/2 dl) pistaasipähkinöistä ja kaikki muut dukkah-seoksen aineksista pieneen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Säästä loput pistaasit koristeluun. Hienonna tasaiseksi, sattumia saa jäädä. Mausta dukkah ripauksella sormisuolaa.
4. Levitä karkea suola uunivuokaan. Asettele punajuuret suolapedille ja paahda 180-asteisessa uunissa punajuuret kypsiksi, noin 45 minuuttia.
5. Kuori jäähtyneet punajuuret niin, että ne jäävät mahdollisimman luonnollisen muotoisiksi.
6. Mausta valunut jugurtti suolalla. Raasta yhden veriappelsiinin kuori. Purista yhden veriappelsiinin mehu. Mausta jugurtti kuorella ja mehulla.
7. Kuori loput veriappelsiinit. Leikkaa appelsiinilohkot kalvottomiksi.
8. Levitä jugurtti laakealle vadille. Revi tai leikkaa punajuuret paloiksi ja levitä jogurtille. Pirskottele päälle hyvää oliiviöljyä ja sormisuolaa. Ripottele pinnalle vielä paahdetut kevyesti rikotut pistaasipähkinät, veriappelsiinin paloja ja dukkahia.

Katso lisää Viinivinkkejä >>

Mainos, sisältö jatkuu alla

Nostot

89,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden tilaajien joukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 89,90 €. Vuosikerta sisältää 10 runsasta lehteä sekä kestotilaajan etuna Viinistä viiniin -vuosikirjan (avo 19,90 €). Kirjalahja toimitetaan kestotilaajille painotuoreena lokakuun lehden mukana.

Tilaa tästä