viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Savubroileri ja paahdettu parsa

22.03.2017 Resepti: Suvi Rüster + Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo + Kuva: Sami Repo

time Created with Sketch.
12 h

Savubroileri on pääsiäispöydän kunkku. Kokonainen broileri vaatii reipasta marinointia ja riittävää maustumisaikaa ennen kypsentämistä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

20 min + 12 h maustumiseen ja kypsennykseen

*

1 (noin 1,5 kg) broileri

500 g vihreää tankoparsaa

2 rkl öljyä

1/2 dl rouhittuja saksan- tai pekaanipähkinöitä

ripaus suolaa

*

Marinadi:

3 valkosipulinkynttä

2 rkl hienonnettua timjamia

1 rkl hienonnettua rosmariinia

1/2 dl öljyä

2 rkl nestemäistä savuaromia

1 rkl viinietikkaa

1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Sekoita kulhossa kaikki marinadin ainekset. Ota kokonainen broileri työlaudalle. Hiero marinadia broilerin pinnalle ja ujuta marinadia myös nahan ja lihan väliin. Anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
2. Nosta kokonainen broileri uunivuokaan noin tuntia ennen kypsentämistä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa alatasolla 1 h 15 minuuttia. Valele broileria kypsentämisen aikana vuokaan valuvalla nesteellä.
3. Broilerin kypsyessä, kuori parsat nupun alapuolelta tyveen ja leikkaa muutama sentti kuivahtanutta vartta pois. Huuhtele ja kuivaa talouspaperilla.
4. Sekoita parsojen joukkoon öljyä, rouhittuja pähkinöitä ja suolaa. Levitä parsat ja pähkinärouhe broilerin viereen uunivuokaan ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.
5. Testaa broilerin kypsyys pistämällä cocktailtikulla broilerin paksuimpaan reiteen, jos valuva neste on kirkasta, on broileri kypsä.
6. Tarjoile kokonainen broileri ja parsat esimerkiksi kermaisen paprika-vuohenjuustorisoton kanssa.

Vinkki: Nestemäinen savuaromi antaa broilerille hennon, miellyttävän säväyksen. Jos haluat voimakkaamman savuaromin, kypsennä broileri savustuspussissa uunissa tai grillissä.

Viinisuositus

Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc 2015

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Coastal Region
17,01 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Jälkiruoka
Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

TOP 5 parsaviinit – nappaa ostoskoriin nämä!

11.04.2023 Antti Rinta-Huumo + Kuva Shutterstock

5 x viime hetken pääsiäisviini

04.04.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä