Yleinen

Kermainen paprika-vuohenjuustorisotto

Iloisen keltainen risotto saa värinsä sahramista ja makunsa vuohenjuustosta. Kokeile sauvignon blanc -valkoviinin kanssa.

Ainekset

6 annosta

gluteeniton, kasvis

40 min

*

8 viiriäisen munaa

1 suippopaprika

1 salottisipuli

2 valkosipulinkynttä

6 dl kasvislientä

2 dl kuohukermaa

50 g parmesaanijuustoa

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl voita

3 dl risottoriisiä (carnaroli)

3 dl kuivaa valkoviiniä

2 rkl hienonnettua timjamia

1 tl savupaprikajauhetta

1 ps (0,5 g) sahramia

1/2 sitruunan puristettu mehu

5 dl babypinaatinlehtiä

200 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Keitä viiriäisen munia kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
2. Huuhtele suippopaprika, leikkaa puoliksi ja poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Lämmitä kasvisliemi.
4. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.
5. Raasta parmesaanijuusto.
6. Kuumenna korkea reunaisessa, laakeassa paistokasarissa öljy ja voi. Lisää risottoriisi, salotti- ja valkosipulit ja kuullota keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes riisi on hieman läpikuultavaa.
7. Lisää joukkoon paprikakuutiot, valkoviini, hienonnettu timjami, savupaprikajauhe ja sahrami. Keitä sekoitellen, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon.
8. Kaada riisiseoksen joukkoon kauhallinen lämmintä kasvislientä kerrallaan. Kun liemi on imeytynyt, lisää kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi tuntuu vielä hampaissa napakalta, mutta kypsältä.
9. Purista joukkoon sitruunanmehu. Sekoita risottoon huuhdotut pinaatinlehdet, juustoraaste ja löysä kermavaahto.
10. Murustele päälle vuohenjuustoa. Koristele risotto puoliksi kuorituilla viiriäisen munilla. Tarjoile risotto heti.

Viinisuositus

Villa Maria Reserve Sauvignon Blanc 2018

Alkon tuotenro: 582867

Valkoviini Uusi-Seelanti
19,98 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Arancini

Kasvisruoka
Pääruoka

Katkarapu-savupaprikakeitto

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Maidoton Kalaruoka
Pääruoka

Tryffelirisotto

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Lempeä kuhaconfit ja hapokas itävaltalainen riesling sopivat kesän kevyempiin herkutteluhetkiin

Kaupallinen yhteistyö

16.07.2020 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen paras valkoviini ja parsaresepti – näillä korkkaat kevään

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2020 Viinilehden toimitus