Kermainen paprika-vuohenjuustorisotto

Iloisen keltainen risotto saa värinsä sahramista ja makunsa vuohenjuustosta. Kokeile sauvignon blanc -valkoviinin kanssa.

22.03.2017 Resepti: Suvi Rüster + Viinisuositus: Antti Rinta-Huumo + Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

6 annosta

gluteeniton, kasvis

40 min

*

8 viiriäisen munaa

1 suippopaprika

1 salottisipuli

2 valkosipulinkynttä

6 dl kasvislientä

2 dl kuohukermaa

50 g parmesaanijuustoa

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl voita

3 dl risottoriisiä (carnaroli)

3 dl kuivaa valkoviiniä

2 rkl hienonnettua timjamia

1 tl savupaprikajauhetta

1 ps (0,5 g) sahramia

1/2 sitruunan puristettu mehu

5 dl babypinaatinlehtiä

200 g vuohenjuustoa

Valmistusohje

1. Keitä viiriäisen munia kiehuvassa vedessä 3-4 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
2. Huuhtele suippopaprika, leikkaa puoliksi ja poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet. Kuutioi paprika. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Lämmitä kasvisliemi.
4. Vatkaa kuohukerma löysäksi vaahdoksi.
5. Raasta parmesaanijuusto.
6. Kuumenna korkea reunaisessa, laakeassa paistokasarissa öljy ja voi. Lisää risottoriisi, salotti- ja valkosipulit ja kuullota keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes riisi on hieman läpikuultavaa.
7. Lisää joukkoon paprikakuutiot, valkoviini, hienonnettu timjami, savupaprikajauhe ja sahrami. Keitä sekoitellen, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon.
8. Kaada riisiseoksen joukkoon kauhallinen lämmintä kasvislientä kerrallaan. Kun liemi on imeytynyt, lisää kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi tuntuu vielä hampaissa napakalta, mutta kypsältä.
9. Purista joukkoon sitruunanmehu. Sekoita risottoon huuhdotut pinaatinlehdet, juustoraaste ja löysä kermavaahto.
10. Murustele päälle vuohenjuustoa. Koristele risotto puoliksi kuorituilla viiriäisen munilla. Tarjoile risotto heti.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mustan mehiläisen hunaja

Mustan mehiläisen kultaa

Hunaja on mehiläisten taidonnäyte. Nora Mäntysaari kasvattaa uhanalaisia mustia mehiläisiä, pohjolan alkuperäisrotua.

Mainos - Sisältö jatkuu alla