viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Routapaisti ja tortillat
Reseptit

Herkullinen routapaisti ja tortillat

27.10.2021 Sanna Kekäläinen + kuva Reetta Pasanen

time Created with Sketch.
24 h 20 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Herkullinen routapaisti syntyy hirvenlihasta. Kääräise paisti tortillan sisään ja täytä mehevillä ja raikkailla täytteillä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg jäistä naudan sisä- tai paahtopaistia (tai hirven)

1 l vettä

4 valkosipulinkynttä

½ dl karkeaa suolaa

1 nippu tai ruukku korianteria

1 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl fariinisokeria

1 rkl kokonaisia mustapippureita

1 rkl korianterinsiemeniä

2 laakerinlehteä

*

Tarjoiluun:

maissitortilloja

punasipulia hienonnettuna

avokadoa

pico de galloa (tuoretomaattisalsaa)

cheddaria tai fetaa raastettuna

korianterin lehtiä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 80 asteeseen.
2. Laita jäinen paisti vuoassa uuniin. Paista kaksi tuntia.
3. Työnnä paistolämpömittari lihaan. Jatka paistamista, kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta. Aikaa kuluu noin neljä tuntia.
4. Mittaa vesi, kuoritut valkosipulit, suola, korianterinvarret (säästä lehdet tarjoiluun), balsamiviinietikka ja mausteet kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.
5. Siirrä paisti liemeen. Peitä kelmulla. Nosta viileään ja anna maustua vähintään 1 vrk.
6. Nosta paisti pois liemestä. Leikkaa lihasta ohuita suikaleita. Tarjoa esimerkiksi tortillojen ja tykötarpeiden kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Ceviche-tortillat

time Created with Sketch.
15 min
Maidoton Kalaruoka
Jälkiruoka

Appelsiini-suklaa-wrap

time Created with Sketch.
15 min
Munaton Leivonnainen
Pikkusyötävä

Juustokastike, tortillakulhot ja hedelmäsalsa

time Created with Sketch.
30 min
Munaton Kasvisruoka

Lue lisää

Tuulahdus Chileä keittiöösi: kokkaa tortilloja ceviche-täytteellä ja korkkaa palkittu sauvignon blanc!

Kaupallinen yhteistyö

03.05.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä