viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Raparperi-paahtokermavanukas

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan. Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit. Kypsennä 95 – 100-asteisessa uunissa n. 1 – 1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 munankeltuaista

1 dl sokeria

1 vaniljatanko

2,5 dl kuohukermaa

0,5 dl maitoa

2 raparperitankoa

Fariini-kidesokerisekoitusta pintaan.

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kuuma kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos uunin kestäviin annosvuokiin tai isoon uunivuokaan. Lisää vuokiin kuoritut ja pieniksi paloitellut raparperit. Kypsennä 95 – 100-asteisessa uunissa n. 1 – 1,5 tuntia. Jos vanukas tuntuu juoksevalta, niin jatka kypsennystä nostamatta lämpötilaa, kunnes vanukas on kiinteä. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pintaan sokeriseosta ja polta käsikaasupullolla tai uunin grillissä rapean ruskeaksi.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä