Raikkaat sitruunasilakat

Raikkaat sitruunasilakat voi nauttia sormiruokana. Nosta silakka näkkäripalan päälle ja lisää pinnalle nokare kastiketta. Tukevampi alkuruoka syntyy, kun tarjoat silakoiden seurana pieniä keitettyjä siikli-perunoita.

01.10.2018 Taina Salovaara + Kuva Laura Riihelä + Vinisuositukset Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

20 min + 30 min maustumiseen

*

600 g silakoita tai 300 g silakkafileitä

1 rkl öljyä

1/2 tl hienoa merisuolaa

*

Sitruunaöljy:

3 rkl oliiviöljyä

1/2 tl hienoa merisuolaa

1 valkosipulinkynsi

1 luomusitruunan kuori ja mehu

1/2 tl mustapippuria

1/2 dl lehtipersilja-basilikasilppua

*

Kastike:

1/2 dl majoneesia

1 dl ranskankermaa

1 rkl sitruunamehua

2 rkl tilli- tai persiljasilppua

1/4 tl suolaa

pari hyppysellistä chiliä

*

Tarjoiluun:

näkkileipää tai keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi silakat, jos et käytä valmiita fileitä. Pane silakat työalustalle nahkapuoli ylöspäin, sipaise nahka kevyesti öljyllä. Käännä fileet ja mausta lihapuolet suolalla. Anna maustua hetki.
2. Pane silakat nahkapuoli ylöspäin kevyesti öljytylle uunipellille tai uunivuokaan. Grillaa uunin ylätasolla pari minuuttia tai kunnes silakat ovat juuri ja juuri kypsiä. Tai kypsennä silakat halsterissa ulkogrillissä.
3. Valmista sitruunaöljy. Sekoita öljyyn suola, kuorittu ja raastettu valkosipuli, sitruunan mehu ja kuoriraaste, mustapippuri ja yrtit.
4. Pane silakat lämpiminä tarjoiluastiaan, valuta päälle sitruunaöljy. Nostele fileitä, että ne peittyvät öljyllä. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
5. Sekoita kastikeainekset keskenään.
6. Tarjoa silakat kastikkeen ja ohuen näkkileivän tai pienten keitettyjen perunoiden kanssa.

Viinisuositukset

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla