Reseptit

PPP-pasta eli peruna-papu-pestopasta

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tee pasta kolmen p:n taktiikalla eli sekoita joukkoon pistaasipestoa, papuja ja perunaa. Viimeistele pecorinolla.

Ainekset

350 g pastaa

100 g pensaspapuja

6 pientä perunaa keitettynä

(2 dl babypinaattia tai revittyä lehtikaalia)

*

Pesto:

1 dl mintunlehtiä

1 dl basilikanlehtiä

1 valkosipulinkynsi

1 dl pecorino-juustoa

2 rkl pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä

1 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

noin 3/4 dl oliiviöljyä

*

Tarjoiluun:

pecorino-juustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pavut keitinveteen 6 minuutiksi.
2. Valmista pestokastike. Laita yrtit tehosekoittimeen kuoritun valkosipulin, juuston ja pähkinöiden kanssa. Lisää sitruunamehu, suola, pippuri ja melkein kaikki öljystä. Jauha tasaiseksi ja lisää sen verran öljyä, että kastike on notkeaa.
3. Viipaloi perunat. Yhdistä ne valutetun pastan, papujen ja peston kanssa. Lisää halutessasi joukkoon pinaattia tai kevyesti paistettua lehtikaalia. Viimeistele pecorino-juustolla.

Viinisuositus:

Salomon Undhof Franciscus Grüner Veltliner 2019

Alkon tuotenro: 517797

Valkoviini Itävalta
16,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Perunapizza bianco

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Yrttiset raviolit ja ruskistettu voi

time Created with Sketch.
20 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

time Created with Sketch.
35 min
Gluteeniton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Neljän tähden valkoviini ja syksyn herkullisin sienipasta

Kaupallinen yhteistyö

17.09.2020 Viinilehden toimitus

Uudet perunat ovat kesän suola – Katso perunareseptit!

15.06.2020 Viinilehden toimitus

Mehevä pääsiäisviini ja karitsa-pastabolognese

Kaupallinen yhteistyö

20.03.2020 Viinilehden toimitus