Reseptit

PPP-pasta eli peruna-papu-pestopasta

20.09.2020 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tee pasta kolmen p:n taktiikalla eli sekoita joukkoon pistaasipestoa, papuja ja perunaa. Viimeistele pecorinolla.

Ainekset

350 g pastaa

100 g pensaspapuja

6 pientä perunaa keitettynä

(2 dl babypinaattia tai revittyä lehtikaalia)

*

Pesto:

1 dl mintunlehtiä

1 dl basilikanlehtiä

1 valkosipulinkynsi

1 dl pecorino-juustoa

2 rkl pistaasipähkinöitä tai pinjansiemeniä

1 rkl sitruunamehua

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria myllystä

noin 3/4 dl oliiviöljyä

*

Tarjoiluun:

pecorino-juustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pavut keitinveteen 6 minuutiksi.
2. Valmista pestokastike. Laita yrtit tehosekoittimeen kuoritun valkosipulin, juuston ja pähkinöiden kanssa. Lisää sitruunamehu, suola, pippuri ja melkein kaikki öljystä. Jauha tasaiseksi ja lisää sen verran öljyä, että kastike on notkeaa.
3. Viipaloi perunat. Yhdistä ne valutetun pastan, papujen ja peston kanssa. Lisää halutessasi joukkoon pinaattia tai kevyesti paistettua lehtikaalia. Viimeistele pecorino-juustolla.

Viinisuositus:

Salomon Undhof Franciscus Grüner Veltliner 2019

Alkon tuotenro: 517797

Valkoviini Itävalta
16,99 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Simpukka-rapupasta, Pasta allo scoglio

time Created with Sketch.
25 min
Maidoton Pasta
Alkuruoka

Helppo palloperunasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Parsagnocchit

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Taivaallinen pastaillallinen voittaja-Chiantin kera!

Kaupallinen yhteistyö

24.03.2021 Viinilehden toimitus

Italialaiset pastabileet

27.02.2021 Viinilehden toimitus

Arjen pelastajat: yhden astian pastat ja pikaraviolit

25.02.2021 Viinilehden toimitus