Pienet parsapiiraat

Pienet parsapiiraat valmistuvat nopeasti ja kesyttävät parsahimon pikavauhtia.

26.04.2018 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

15 kpl

kasvisruoka

25 min + 15 min paistamiseen

*

1 pkt (500 g) pakastevoitaikinalevyjä

15 vihreää parsaa

2 1/2 dl pecorino-juustoa raastettuna

1 dl ricotta-juustoa

3 rkl mintunlehtiä hienonnettuna

1 rkl sitruunankuorta raastettuna

sormisuolaa

mustapippuria

chiliä

Valmistusohje

1. Leikkaa jokainen sulatettu taikinalevy kolmeen osaan. Tee levyihin noin 1/2 cm kokoinen reunus veitsellä (älä leikkaa pohjaan saakka). Nosta palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
2. Leikkaa parsat sopivan pituisiksi siten, että ne mahtuvat taikinan reunusten sisään.
3. Sekoita pecorino-raaste, ricotta, minttu ja sitruunankuori keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella chiliä.
4. Painele seos taikinapalojen keskelle, reunuksen sisään. Nosta päälle parsat. Voitele taikinareunukset munalla.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
6. Raasta kuumien piiraiden päälle hieman pecorinoa ja purista päälle tilkka sitruunamehua.

Vinkki: Hyödynnä ylijääneet parsanvarret salaattiin tai pastaan.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

nebbiolot

Nautittavat nuoret nebbiolot

Helposti lähestyttävien punaviinien suosio on kasvanut. Se on tarkoittanut muutosta Piemonten jykevien punaviinien profiilissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla