Reseptit

Pienet parsapiiraat

Pienet parsapiiraat valmistuvat nopeasti ja kesyttävät parsahimon pikavauhtia.

Ainekset

15 kpl

kasvisruoka

25 min + 15 min paistamiseen

*

1 pkt (500 g) pakastevoitaikinalevyjä

15 vihreää parsaa

2 1/2 dl pecorino-juustoa raastettuna

1 dl ricotta-juustoa

3 rkl mintunlehtiä hienonnettuna

1 rkl sitruunankuorta raastettuna

sormisuolaa

mustapippuria

chiliä

Valmistusohje

1. Leikkaa jokainen sulatettu taikinalevy kolmeen osaan. Tee levyihin noin 1/2 cm kokoinen reunus veitsellä (älä leikkaa pohjaan saakka). Nosta palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
2. Leikkaa parsat sopivan pituisiksi siten, että ne mahtuvat taikinan reunusten sisään.
3. Sekoita pecorino-raaste, ricotta, minttu ja sitruunankuori keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella chiliä.
4. Painele seos taikinapalojen keskelle, reunuksen sisään. Nosta päälle parsat. Voitele taikinareunukset munalla.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
6. Raasta kuumien piiraiden päälle hieman pecorinoa ja purista päälle tilkka sitruunamehua.

Vinkki: Hyödynnä ylijääneet parsanvarret salaattiin tai pastaan.

Viinisuositus

Villa Maria Reserve Sauvignon Blanc 2017

582867, Alkon tuotesivu
Valkoviini / Wairau Valley, Marlborough / Uusi-Seelanti
Villa Maria Estate
Sauvignon Blanc
19,99 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Reheväarominen viini sopii kesäisessä aromimaailmassaan piiraan yrttien ja parsan vihreille mauille. Piiraan sitruksinen hapokkuus ja pecorino-juuston suolaisuus tuovat maukkaasti viinin kypsän hedelmäistä luonnetta esiin. Viinin mineraalisuus viimeistelee herkullisen yhdistelmän. Keväistä harmoniaa!

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Nuotio-bouillabaisse

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Maidoton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

3 aromaattista viiniä, 3 juustoa – katso parhaat makuparit

19.06.2019 Antti Uusitalo + Kuva Laura Riihelä

Huurteista kesää – 5 parasta uutuusolutta!

19.06.2019 Anikó Lehtinen Kuva: Shutterstock

TOP 5: Viinit kesäiseen kalapöytään

17.06.2019 Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo Kuva Sami Repo