Ainekset
800 g perunoita (yleislajike)
1 ruukku tilliä
1 ruukku ruohosipulia
1 prk (125 g) anjovista
1 prk (50 g) kapriksia
200 g ranskankermaa
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl anjovispurkin lientä
*
Tarjoiluun:
oliiveja
vaaleaa juurileipää
Valmistusohje
- Pese perunat, keitä kypsiksi ja anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat.
- Hienonna tilli ja ruohosipuli. Valuta ja paloittele anjovikset. Valuta kaprikset.
- Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja anjovispurkin liemellä.
- Laita kaikki salaattiainekset kulhoon, kääntele sekaisin ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.
- Tarjoile salaatti paahdetun leivän ja oliivien kera.
Viinisuositus


