Perunasalaatti

Perunasalaatti Janssonin tapaan

Parhaat jatkot vietetään hiukopalan ja viinin kera kotikeittiössä. Etukäteen tehty janssoninsalaatti on yöruoka vailla vertaa.

50 min
servings 6 annosta

30.09.2025 Taina Salovaara + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

800 g perunoita (yleislajike)

1 ruukku tilliä

1 ruukku ruohosipulia

1 prk (125 g) anjovista

1 prk (50 g) kapriksia

200 g ranskankermaa

1 dl majoneesia

2 rkl sitruunamehua

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 tl anjovispurkin lientä

*

Tarjoiluun:

oliiveja

vaaleaa juurileipää

Valmistusohje

  1. Pese perunat, keitä kypsiksi ja anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi jäähtyneet perunat.
  2. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Valuta ja paloittele anjovikset. Valuta kaprikset.
  3. Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja anjovispurkin liemellä.
  4. Laita kaikki salaattiainekset kulhoon, kääntele sekaisin ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.
  5. Tarjoile salaatti paahdetun leivän ja oliivien kera.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Avaimet pieneen viinikellariin

Viinin kypsytyksessä eli säilytyksessä on oikeastaan kyse viinin hyvin hitaasta pilaantumisesta ja siitä ohikiitävästä hetkestä, kun juoma saavuttaa vivahteikkaan huippunsa. Pienen viinikellarin voi kerätä vaikka vaatekaappiin.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki: Aloittelijan mieli

Vanhaa zen-buddhalaista elämänohjetta voi mainiosti soveltaa myös viinistä nauttimiseen. Minulle ei ole tärkeää tietää paljon viineistä. Tärkeää on osata nauttia elämästä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla