viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Perunarösti
Reseptit

Perunarösti ja savusilakkamousse

09.01.2024 resepti Taina Salovaara + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Täydellinen pari sopii toisilleen kuin pehmeä silakkamousse ja rapea perunarösti. Voit paistaa röstit etukäteen ja lämmittää ne nopeasti ennen tarjoilua.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g perunoita (jauhoinen lajike)

1 tl tillinsiemeniä jauhettuina

suolaa

1 sipuli

8–10 isoa savusilakkaa

1 ½ dl (28 %) ranskankermaa

2 tl sitruunamehua

3 rkl hienonnettua ruohosipulia

voita paistamiseen

*

Viimeistelyyn:

ruohosipulia hienonnettuna

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Laita raaste, tillinsiemenet ja 1 tl suolaa siivilään, sekoita. Puserra pois ylimääräinen neste. Kuori ja hienonna sipuli, sekoita valuneeseen perunaraasteeseen.
2. Perkaa silakat ja jauha ne tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella (pienet ruodot jauhautuvat samalla).
3. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita joukkoon silakkamassa. Mausta seos sitruunamehulla, ruohosipulilla ja ripauksella suolaa.
4. Sulata iso nokare voita paistinpannulla. Nosta runsaan ruokalusikallisen kokoisia perunaraastenokareita pannulle ja painele ne lastalla ohuiksi pihveiksi. Paista kohtalaisella lämmöllä noin 4 minuuttia per puoli, kunnes röstin pinta on kauniin ruskea ja perunaa kypsää.
5. Lusikoi mousse röstien pinnalle ennen tarjoilua. Viimeistele ruohosipulilla ja pippurirouhaisulla.

Vinkki! Voit korvata silakan lämminsavukaloilla, kuten lohella tai siialla. Kokeile myös isoja savumuikkuja.

Viinisuositus

Biohof Pratsch Grüner Veltliner Rotenpüllen 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
17,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Kelluva saari

time Created with Sketch.
40 min
Jälkiruoka

Tuulihatut suklaakastikkeella

time Created with Sketch.
45 min
Alkuruoka

Haudutetut purjot ja kaprisvinegretti

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Yllättävä Teneriffa

19.02.2024 Teksti Anna Granstedt + kuvat Anna Granstedt ja ravintolat

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä