Ainekset
3 ½ dl (250 g) tattarijauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna
3 ½ – 4 dl kylmää vettä
2 rkl voita sulatettuna
voita paistamiseen
*
Täyte:
4 keitettyä perunaa viipaloituna
125 g reblochon-juustoa paloiteltuna
6 kananmunaa
(hyvää maalaiskinkkua)
*
Vihreä salaatti:
salaatteja (esim. endiivi, vuonankaali, rucola)
2 tl dijonsinappia
½ dl valkoviini- tai punaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
(mustapippuria)
Valmistusohje
- Tee ensin lettutaikina. Siivilöi jauhot kulhoon, lisää suola ja kananmuna. Sekoita vesi vähitellen joukkoon, kunnes taikinan koostumus on tasainen. Lisää voisula ja sekoita. Anna taikinan turvota pari tuntia jääkaapissa liinan alla.
- Mittaa sinappi, etikka, öljy ja suola lasipurkkiin. Sulje kannella ja ravista. (Mausta halutessasi pippurilla.) Pese salaatit ja kuivaa ne salaattilingossa. Mausta salaatti vinegretillä juuri ennen tarjoilua, sekoita hyvin. Säilytä ylijäänyt vinegretti jääkaapissa.
- Kuumenna nokare voita (halkaisija n. 25 cm) lettupannulla. Lorauta taikinaa pannulle ja levitä se nopeasti pannun reunoille saakka, jotta saat galettesta mahdollisimman ohuen. Paista molemmin puolin kypsäksi ja nosta lautaselle. Lettu saa jäädä vaaleaksi. Toista kunnes taikina loppuu. Sekoita taikinaa joka lisäyksen jälkeen hyvin pohjaa myöten, sillä painava tattarijauho vajoaa helposti kulhon pohjalle.
- Nosta valmiit letut yksi kerrallaan kuumalle kuivalle pannulle. Riko galetten keskelle kananmuna, levitä valkuaista letun pintaan ohueksi kerrokseksi ja ripottele keltuaisen ympärille perunaa ja juustoa (ja kinkkua). Käännä reunat täytteiden päälle neliöksi niin, että keltuainen kurkistaa galetten keskeltä. Paista, kunnes juusto sulaa ja galetten pohja rapeutuu.
- Tarjoa lämpimät galettet vihreän salaatin kera.
Vinkki:
Ranskalaiset ovat tunnettuja tattarijauholetuistaan, jotka sopivat myös gluteenittomille. Voit käyttää galettepohjaa myös tuplapaistetussa pinaattiletussa.
Viinisuositus