Vahteran resepti

Parmesaanilla kuorrutetut etanat kurkkupedillä

Kuori kurkku, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Paloittele kurkku sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota kurkkukuutiot ja hyvin kuivatut etanat kevyesti voissa laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää smetana, Dijon-sinappi ja mausteet. Lämmitä hetki. Nosta kurkut ja kastike uuninkestävään kuorrutusvuokaan tai lautaselle. Lisää etanat ja ripottele päälle parmesaani. Kuorruta 250 C uunissa tai grillissä noin 5 minuuttia.

Ainekset

7 etanaa henkeä kohden

1 tuore kurkku

30 g parmesaanijuustoa

2 dl smetanaa

1 rkl Dijon-sinappia

suolaa

pippureita

ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Kuori kurkku, halkaise pitkittäin ja poista siemenet. Paloittele kurkku sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota kurkkukuutiot ja hyvin kuivatut etanat kevyesti voissa laakeapohjaisessa kattilassa. Lisää smetana, Dijon-sinappi ja mausteet. Lämmitä hetki. Nosta kurkut ja kastike uuninkestävään kuorrutusvuokaan tai lautaselle. Lisää etanat ja ripottele päälle parmesaani. Kuorruta 250 C uunissa tai grillissä noin 5 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Perunapizza bianco

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Linsseillä täytetty bataatti

time Created with Sketch.
1 h
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

PPP-pasta eli peruna-papu-pestopasta

time Created with Sketch.
20 min
Munaton Kasvisruoka

Vastaavia artikkeleita

Hulluna kombuchaan

22.09.2020 Kalle Naatula + kuva Marjaana Malkamäki

Galicia – Espanjan nouseva luoteiskulma

22.09.2020 Sanna Pöyry + kuvat Sami Repo

Huippucocktailien tekeminen kotona vaikeaa? Ei todellakaan!

18.09.2020 Viinilehden toimitus