viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahtokermavanukas eli Crème Brûlée

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin, jotta vanilja ei jää kulhon pohjalle. Jäähdytä massa kylmäksi. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Kypsennä vanukkaita 50-60 minuuttia 95 C uunissa. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle hieman […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 munankeltuaista

2,5 dl kuohukerma

0,5 dl maitoa

1 vaniljatanko

3 / 4 dl sokeria

fariini- ja kidesokeria koristeluun

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin, jotta vanilja ei jää kulhon pohjalle. Jäähdytä massa kylmäksi. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin.

Kypsennä vanukkaita 50-60 minuuttia 95 C uunissa. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle hieman fariinikidesokerisekoitusta. Polta pinta rapeaksi joko käsikaasupullolla tai uunin grillissä. Tarjoa lisukkeena tuoreita hedelmiä.

Jos vanukas ei jähmety annetussa ajassa, älä nosta lämpöä, vaan jatka paistamista. Liian kuumassa uunissa vanukkaasta tulee kokkareista.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x parhaat vappukuplat

24.04.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Keväisen heleät – pruuvissa 4 x grüner veltliner Itävallasta

15.04.2024 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä