viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vasikan sisäfilee
Reseptit

Paahdettu vasikan sisäfilee, huhtasientä & nokkosta

15.03.2021 Lukas Hemnell + kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
3 h

Paahdettu vasikan sisäfilee, nokkospyree, tumma huhtasienikastike ja grillattu valkoinen parsa tarjoillaan samppanjan kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 vasikan sisäfilee (noin 1 kg)

suolaa & pippuria

*

Nokkospyree:

2 dl täysmaitoa

1 dl kermaa

½ laakerinlehti

½ sipulia

40 g voita

40 g vehnäjauhoja

250 g ryöpättyä nokkosta soseutettuna

suolaa & pippuria

*

Tumma huhtasienikastike:

50 g ryöpättyjä huhtasieniä

0,5 dl portviiniä

2 dl punaviinikastiketta

suolaa

*

Puolikuivatttu tomaatti:

12 kpl miniluumutomaattia

jäävettä

suolaa & pippuria

oliiviöljyä

*

Grillattu parsa:

1 puntti valkoista parsaa

suolaa & pippuria

oliiviöljyä

Valmistusohje

Vasikan sisäfilee
1. Mausta kalvoton vasikan sisäfileen keskiosa osa suolalla ja pippurilla.
2. Paahda pannulla joka puolelta.
3. Paista 100-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 52 astetta.
4. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10 min.

Nokkospyree
1. Keitä hiljalleen maito, kerma, laakerinlehti ja pilkottu sipuli n. 5 minuutin ajan. Siivilöi.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Lisää maitoseos koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita, kunnes seos paksunee. Nosta kattila pois liedeltä.
4. Lisää ryöpätty ja hyvin valutettu nokkonen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Voit korvata nokkosen pinaatilla.

Tumma huhtasienikastike
1. Kuullota renkaaksi leikatut huhtasienet voinokareessa.
2. Lisää portviini ja keitä puoleen.
3. Lisää punaviinikastike ja mausta suolalla

Vinkki! Voit käyttää huhtasienien tilalta korvasieniä.

Puolikuivattutomaatti
1. Leikkaa tomaattien kärkeen pieni viilto.
2. Ryöppää kiehuvassa vedessä 10 sekuntia ja nosta tomaatit välittömästi reikäkauhalla jääveteen.
3. Poista tomaattien kuoret. Aseta tomaatit uunipellille.
4. Mausta suolalla ja pippurilla ja oliiviöljyllä.
5. Kuivaa 100-asteisessa uunissa n. 2 h.

Grillattu parsa
1. Kuori parsat ja leikkaa halki.
2. Grillaa hetken oikeaan kypsyyteen, noin 1 min.
3. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.

Samppanjasuositus

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé Champagne Brut Sérigraphie

Alkon tuotenro 1:

Samppanja Champagne
54,48 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Halstratut muikut ja tomaattitartar

time Created with Sketch.
45 min + passiivista 1,5 h min
Kalaruoka
Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kevätsipulipiiras ja paistetut vihreät parsat

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Viinilehden Vuoden kuohuviini ja Vuoden samppanja – poksauta nämä!

17.04.2024 Viinilehden toimitus

Avaa viinipullo tyylillä! Näin korkkaat pikkujoulut

22.11.2023 Video Splendido Food + Kuva Shutterstock

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä