viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Okonomiyaki - japanilainen suolainen pannukakku ja oiva krapularuoka
Reseptit

Okonomiyaki, japanilainen suolainen pannukakku

26.05.2020 Arto Rastas + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Janic Leino + Kuvat Sami Piskonen

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
2 kpl annosta

Okonomiyaki on japanilainen suolainen pannukakku ja sitä tarjoillaan usein japanilaisissa baareissa oluen kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl valmista dashi-lientä

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

1/2 dl retikkaa raastettuna

250 g kaalia hienonnettuna

2 munaa

*

Paistamiseen:

2 tl seesamiöljyä

*

Päälle:

8 jättiravunpystöä kuorittuna

suolaa

mustapippuria

1/2 dl majoneesia

*

Okonomiyaki-kastike:

1 dl ketsuppia

½ dl worchester-kastiketta

½ dl mirin-maustekastiketta (esim. Yutaka-merkkinen)

½ rkl inkivääriä raastettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl sokeria

Valmistusohje

1.Valmista okonomiyaki-kastike. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä viisi minuuttia.
2. Jäähdytä kastike.
3. Valmista munakas. Sekoita jauhot, dashi-liemi, suola, leivinjauhe ja sokeri kulhossa.
4. Lisää kuorittu ja raastettu retikka sekä karkeaksi hienonnettu kaali. Sekoita kasvikset huolellisesti taikinaan. 5. Lisää munat yksitellen seokseen.
6. Lämmitä halkaisijaltaan noin 15 cm paistinpannu. Lisää pannulle teelusikallinen seesamiöljyä ja puolet taikinasta. Painele taikina tiiviisti pannulle.
7. Paista miedolla lämmöllä ensin yhdeltä puolen, kunnes saat kauniin ruskean värin alapintaan. Käännä pannukakku ja paista myös toiselta puolen niin, että saat kunnon värin.
8. Nosta valmis pannukakku uunipellille. Sivele pinta okonomiyaki-kastikkeella.
9. Paista loput taikinasta samalla tavalla ja paista pannukakkuja 150-asteisessa uunissa viisi minuuttia.
10. Leikkaa sillä välin jättiravunpyrstöt vaakasuunnassa puoliksi ja paista ne kuumalla pannulla kypsäksi, mausta suolalla sekä pippurilla.
11. Ota pannukakut pois uunista, sivele pinta uudestaan okonomiyaki-kastikkeella. Pursota majoneesista ohuita raitoja pannukakun päälle. Nostele jättiravunpyrstöt vielä pannukakun päälle ja tarjoa.

Vinkki:

Okonomiyaki on loistava krapularuoka, päälle voi laittaa rapujen lisäksi esimerkiksi graavi- tai savukalaa, jopa pekonia.

Dashi-liemen ohje löytyy miso-keiton reseptistä:

Miso-keitto

Vinkki !

Voit ostaa valmista dashia myös etnisistä ruokakaupoista, esim. Tokyokan.

Viinisuositus:

Hunawihr Riesling Grand Cru Rosacker 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
18,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kala-katkarapuleipä

time Created with Sketch.
1 h
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Bloody Mary -katkarapucocktail

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Taianomaisiin kesähetkiin: Viinilehden Vuoden samppanja -hopeamitalisti ja upea rapukääretorttu

Kaupallinen yhteistyö

29.05.2023 Viinilehden toimitus

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä