Reseptit

Okonomiyaki, japanilainen suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
45 min
servings Created with Sketch.
2 kpl annosta

Okonomiyaki on japanilainen suolainen pannukakku ja sitä tarjoillaan usein japanilaisissa baareissa oluen kanssa.

Ainekset

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl valmista dashi-lientä

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl sokeria

1/2 dl retikkaa raastettuna

250 g kaalia hienonnettuna

2 munaa

*

Paistamiseen:

2 tl seesamiöljyä

*

Päälle:

8 jättiravunpystöä kuorittuna

suolaa

mustapippuria

1/2 dl majoneesia

*

Okonomiyaki-kastike:

1 dl ketsuppia

½ dl worchester-kastiketta

½ dl mirin-maustekastiketta (esim. Yutaka-merkkinen)

½ rkl inkivääriä raastettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 rkl sokeria

Valmistusohje

1.Valmista okonomiyaki-kastike. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä viisi minuuttia.
2. Jäähdytä kastike.
3. Valmista munakas. Sekoita jauhot, dashi-liemi, suola, leivinjauhe ja sokeri kulhossa.
4. Lisää kuorittu ja raastettu retikka sekä karkeaksi hienonnettu kaali. Sekoita kasvikset huolellisesti taikinaan. 5. Lisää munat yksitellen seokseen.
6. Lämmitä halkaisijaltaan noin 15 cm paistinpannu. Lisää pannulle teelusikallinen seesamiöljyä ja puolet taikinasta. Painele taikina tiiviisti pannulle.
7. Paista miedolla lämmöllä ensin yhdeltä puolen, kunnes saat kauniin ruskean värin alapintaan. Käännä pannukakku ja paista myös toiselta puolen niin, että saat kunnon värin.
8. Nosta valmis pannukakku uunipellille. Sivele pinta okonomiyaki-kastikkeella.
9. Paista loput taikinasta samalla tavalla ja paista pannukakkuja 150-asteisessa uunissa viisi minuuttia.
10. Leikkaa sillä välin jättiravunpyrstöt vaakasuunnassa puoliksi ja paista ne kuumalla pannulla kypsäksi, mausta suolalla sekä pippurilla.
11. Ota pannukakut pois uunista, sivele pinta uudestaan okonomiyaki-kastikkeella. Pursota majoneesista ohuita raitoja pannukakun päälle. Nostele jättiravunpyrstöt vielä pannukakun päälle ja tarjoa.

Vinkki:

Okonomiyaki on loistava krapularuoka, päälle voi laittaa rapujen lisäksi esimerkiksi graavi- tai savukalaa, jopa pekonia.

Dashi-liemen ohje löytyy miso-keiton reseptistä:

Miso-keitto

Viinisuositus:

Hunawihr Riesling Grand Cru Rosacker 2017

Alkon tuotenro: 558477

Valkoviini Alsace
18,48 €
0.75 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Halloumi-yakitori ja vesikrassisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Pääruoka

Sushikulho

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka

Katkarapu-savupaprikakeitto

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Maidoton Kalaruoka

Vastaavia artikkeleita

Rapukauden maistuvin rapukeitto ja vivahteikas uutuus-riesling – rapujuhlat voivat alkaa!

Kaupallinen yhteistyö

06.08.2020 Viinilehden toimitus

Rapukausi ja rapujuhlat alkavat

18.07.2020 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Japani matkalla viinimaaksi – Viinityylit ja -rypäleet ilahduttavat!

27.05.2020 Veli-Antti Koivuranta + kuvat Ai Nakajima