Yleinen

Maa-artisokka-sienipizzat

Maa-artisokka-sienipizza on hauskaa vaihtelua peruspizzalle. Tomaattisoosin virkaa toimittaa smetana.

Ainekset

8 kpl

munaton, kasvis

30 min + 10 min paistamiseen

*

10 g hiivaa

2 1/2 dl vettä

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

noin 6 dl jauhoja

*

Täytteet:

2 dl smetanaa

4 maa-artisokkaa

400 g metsäsieniä paistettuna

200 g juustoraastetta

1 dl rakuunaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy.
2. Sekoita suola ja jauhot keskenään ja lisää nesteeseen.
3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna kohota puoli tuntia.
4. Valmistele täytteet taikinan kohotessa. Pese maa-artisokat, viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Paista sienet kypsiksi pannulla.
5. Kauli tai painele pizzataikina pieniksi pyöreiksi kiekoiksi. 6. Levitä pizzojen pinnalle smetanaa, maa-artisokaviipaleita, sieniä, juustoraastetta sekä hienonnettua rakuunaa.
6. Paista pikkupizzoja leivinpaperoidulla uunipellillä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Viinisuositus

Spürnasen Riesling Brut 2016

536987, Alkon tuotesivu
Kuohuviini / Deutscher Sekt Pfalz / Saksa
Spürnasen
Riesling
15,48 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Viinin puhdaspiirteinen hedelmäisyys ja sitä korostavat kuplat tuovat pizzojen täyteläiseen suutuntumaan raikkautta. Rieslingin eloisa hedelmäisyys sekä sienten ja maa-artisokan maanläheiset vivahteet toimivat vastakkaisina makuina herkullisesti yhdessä. Tasapainoisen harmoninen kokonaisuus.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suppilovahvero-omenapiiras

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Bill Spence, Uuden-Seelannin sauvignon blancien isä

01.08.2019 Ilkka Sirén + kuva Sampo Korhonen

Testissä vanha kunnon Zinfandel – maista ainakin nämä viinit!

15.07.2019 Ulla Häkkinen Kuva: Shutterstock

42 parasta laatikkoviiniä

11.07.2019 Eeva Turunen